In 1925 gestart als een bescheiden groothandel in radio-onderdelen, Shure is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in audio elektronica.

Shure producten zijn overal geweest en hebben het allemaal meegemaakt!

2:39
Shure - Sound Extraordinary

Sound is our business. Good sound is fine for some people. But at Shure, we’re only interested in delivering sound experiences that immerse and insp…

1925

Oprichting van Shure Radio Company op 25 april door Sidney N. Shure. Als eenmanszaak verkocht hij radio componenten sets, in een tijd waarin complete radio’s nog niet beschikbaar waren.
Binnen drie jaar zou Shure uitgroeien tot meer dan 74 medewerkers.

1929

De Grote Depressie heeft de Verenigde Staten in zijn greep. De markt voor radio componenten kits daalt wanneer kant en klare radio’s worden gelanceerd. Naast de verkoop van draadloze componenten wordt Shure de exclusieve distributeur voor een kleine microfoon fabrikant.

1932

Shure wordt een van de vier Amerikaanse microfoon fabrikanten met de introductie van de Model 33N Two-Button Carbon Microfoon. Het is de eerste lichtgewicht, high-performance microfoon in een markt die gedomineerd wordt door grote, dure apparaten.

1936

Introductie van de eerste condensator microfoon, de 40D en de eerste “crystal” microfoon, het Model 70.
Shure ontvangt het eerste patent voor een stijlvolle en praktische “suspension support” voor microfoons.

1939

Het Model 55 Unidyne is de eerste single element unidirectionele microfoon in de wereld. Door zijn prestaties en onderscheidend design is het al snel de bekendste microfoon in de wereld.
Historische figuren als Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy en Martin Luther King gebruikten de microfoon om legendarische boodschappen te verkondigen. Daarnaast werd de 55 Unidyne een vaste microfoon voor iconen zoals Groucho Marx en Elvis Presley.

Tot op de dag van vandaag symboliseert de onmiskenbare en iconische vorm de geest van een hele generatie.

1941 – 1944

Shure ontvangt contracten om microfoons te leveren voor de Amerikaanse strijdkrachten in de Tweede Wereldoorlog, dit versterkte de reputatie als fabrikant van hoogwaardige, robuuste producten. Het bedrijf nam strenge militaire standaarden (MILSPEC) als kwaliteitscontrolesysteem op voor alle Shure microfoons. Deze standaarden worden nu nog gebruikt om alle Shure producten te testen.

1948

Shure introduceert de eerste fonograaf cartridge geschikt voor het afspelen van zowel de LP als de 78 RPM platen. Shure wordt de grootste fabrikant van fonograaf cartridges in de VS.

Shure introduceert een scala van producten dit decennium. De Unidyne 55S is een kleine versie van de beroemde “Elvis Mic” de Unidyne 55.

De eerste Shure bandmicrofoon, Model 300, wordt gelanceerd, net als verschillende fonograaf cartridges (M12, M3D).

Het eerste draadloze microfoon systeem voor artiesten, genaamd de Vagabond, wordt geïntroduceerd. Aangedreven door twee gehoorapparaat batterijen kan het systeem zenden binnen een cirkel van ongeveer 700 vierkante meter.

1964

De V-15 Stereo Dynetic Cartridge wordt geprezen als een van de mooiste fonograaf cartridges ooit gemaakt. Het beschikt over een 15-graden verticale “tracking” hoek en een symmetrische, bi-radiale elliptische stylus.

1965

De SM57 dynamische microfoon is een robuuste en betrouwbare microfoon met een helder en natuurlijk geluid. Het is de standaard lessenaar microfoon van Amerikaanse presidenten sinds Lyndon B. Johnson.

1966

De Shure SM58 (SM voor Studio Microfoon) wordt goedgekeurd door rock-and-roll muzikanten als The Who en The Rolling Stones, die vinden de combinatie van betrouwbaarheid en geluidskwaliteit perfect. Het wordt al snel de standaard voor live vocalen. De SM58 blijft de meest populaire vocale microfoon in de wereld tot de dag van vandaag.

1967

Eddie Kramer maakt gebruik van drie Shure M67 mixers voor het vastleggen van de nu legendarisch geworden optredens op Woodstock.

1976

De SM11 wordt gelanceerd en is de kleinste dynamische lavalier microfoon in de wereld.

1978

De SM81 is de eerste condensator microfoon die studio geluidskwaliteit weet te combineren met robuustheid en betrouwbaarheid die nodig zijn bij live optredens.

1982 – 1984

Michaels Jackson’s vocalen op “Thriller”, het best verkochte album aller tijden, zijn opgenomen met een Shure SM7.

Shure opent een fabriek in Wheeling, een voorstad van Chicago, en in twee Mexicaanse locaties, Agua Prieta en Juarez.

De FP31 Mixer, eenvoudig te bevestigen aan een Betacam, het Automatic Microphone System (AMS) voor installaties en de SM91 grensvlak microfoon worden geïntroduceerd.

Instellingen zoals NASA, het Pentagon en grote radiostations gebruiken de Shure ST6000 Teleconferencing System.

1989

Beta 58 en Beta 57 microfoons, met supercardioide polar pattern en high output levels, leveren ongekende gain before feedback op conertpodia.

1990

Shure betreedt de draadloze microfoon markt met de L-serie. Binnen een decennium domineert Shure de draadloze productcategorie wereldwijd.

1991

Het Europese hoofdkantoor is geopend in Heilbronn, Duitsland. Shure Europe GmbH biedt sales, service en ondersteuning aan Shure Distributie Centra in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

1995

Sidney N. Shure sterft op 93 jarige leeftijd. Rose L. Shure is gekozen tot voorzitter van de Raad van Bestuur.

1996

Shure brengt haar eerste Digital Signal Processing (DSP) product, de DFR11EQ Digital Feedback Reducer.

1999

Shure Asia Limited is geopend in Hong Kong om ondersteuning te bieden aan distributiecentra en distributeurs in heel Azië en de Pacific Rim.

De KSM32 Studio Microfoon wordt Jay Leno’s bureau microfoon in The Tonight Show.

2002

Shure Distribution GmbH, een dochteronderneming van Shure Europe GmbH, is opgericht voor de rechtstreekse verkoop aan Shure Dealers in Duitslands.

2003

Shure verwerft het distributie centrum in het Verenigd Koninkrijk, HW International, en doopt dit om tot Shure Distribution UK.

Shure VS verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in Niles, Illinois.

Shure krijgt de 2003 Technical Grammy van de National Academy of the Recording Arts and Sciences®. Deze award wordt gepresenteerd aan particulieren en / of bedrijven die uitstekende technische bijdragen leveren aan de opname-industrie.

Shure is awarded the 2003 Technical GRAMMY by the National Academy of the Recording Arts and Sciences®, which is presented by the Recording Academy to individuals and/or companies that have made outstanding contributions of technical significance to the recording industry.

2004

The SM57, introduced in 1965, is inducted into the TECnology Hall of Fame. The Foundation for Excellence in Audio established the Hall of Fame to honour and recognise audio products and innovations that have made a significant contribution to the advancement of audio technology.

2005

Shure opens two new facilities in China: a state-of-the-art manufacturing facility in Suzhou, and a sales and marketing office in Shanghai.

To address the needs of the most demanding, large-scale wireless applications, Shure introduces its UHF-R Wireless System.

2006

Shure opens a sales and marketing office in Tokyo, Japan.

A new innovation in Personal Listening is achieved with the triple-driver E500 Sound Isolating Earphones.

Shure introduces KSM9, the first premium handheld condenser microphone to feature switchable cardioid and supercardioid polar pattterns, and bring studio quality sound to live performances.

2007

The next level of the award-winning Shure E Series, the SE Sound Isolating Earphones are introduced. They offer new sound signatures, styles, modularity, and improved ergonomics. Shure also releases the Music Phone Adapter (MPA), a sleek accessory that converts the new earphones into a stereo headset for mobile phones.

Due to the efforts of long-time Shure Distributor Giveon Electronics, Ltd., the SM58 was featured on a postage stamp in Israel to commemorate the 40th anniversary of the legendary product.

2008

The 55 Unidyne, introduced in 1939, is inducted into the TECnology Hall of Fame. The Foundation for Excellence in Audio established the Hall of Fame to honour and recognise audio products and innovations that have made a significant contribution to the advancement of audio technology.

Shure’s SM58, SM57, Beta 57, Beta 87, and KSM9 Microphones are featured in the new Rock Band2 video game.

2007

In navolging van de bekroonde E-serie volgt de lancering van de SE Soud Isolating Earphones. Met nieuwe geluidseigenschappen, stijlen en verbeterede ergonomie. Shure brengt ook de Music Phone Adapter (MPA), een slanke accessoire dat de nieuwe oordopjes omzet in een stereo headset voor mobiele telefoon.

2008

De 55 Unidyne, geïntroduceerd in 1939, is ingewijd in de TECnology Hall of Fame. Voor het eren en herkennen van audio producten en innovaties die een belangrijke bijdragen leveren aan de vooruitgang van audiotechnologie.

Shure microfoons worden gemonteerd op de Katheder van Barack Obama, president van de Verenigde Staten, spreekt tot honderdduizenden in Chicago Grant Park op de verkiezingsavond.

2009

Shure neemt Crowley & Tripp over, een fabrikant van studiomicrofoons, en brengt twee hoogwaardige bandmicrofoons op de markt, de KSM313 en de KSM353.

Met de Super 55 Deluxe zangmicrofoon combineert Shure het iconische design van de 55 Unidyne met een supercardioïde opname-element, dit alles in een felblauwe kleurstelling.

De microfoons PG42USB en PG27USB worden uitgebracht. Beide microfoons zijn complete oplossingen voor opnemen via pc of Mac en combineren het gemak van “plug&play” met de kwaliteit van Shure.

Shure voegt een nieuwe productlijn toe aan zijn uitgebreide assortiment: Met de SRH-hoofdtelefoons markeert Shure zijn intrede in deze markt.

2010

Shure laat op de internationale Consumer Electronics Show (CES) voor het eerst twee nieuwe Sound Isolating™-oortelefoons zien: De nieuwe dual-driver SE425 en triple-driver SE535.

Shure introduceert zijn nieuwe draadloze Personal Monitoring-systeem PSM® 900 op de NAMM-wintervakbeurs in Anaheim, Californië.

Shure kondigt de introductie van een nieuw type Beta-microfoon aan, de supercardioïde side-address Beta 27.

Shure viert zijn 85-jarig bestaan.

Shure opent een nieuwe dochteronderneming in Nederland.

Shure breidt het KSM-microfoonassortiment uit — met de nieuwe KSM42 en KSM44A die geluidsregistratie in topkwaliteit verzorgen dankzij hun hoogwaardige elektro-akoestische ontwerp en geavanceerde technologie.

Shure brengt de SRH240m+ uit, een headset met afstandsbediening en microfoon; dit is de eerste headset-hoofdtelefoon in een professionele kwaliteit speciaal bedoeld voor smartphones en draagbare muziekspelers.

2011

Op 1 februari rondt Shure de acquisitie af van 'Informationsteknik', één van de grootste leveranciers ter wereld van conferentie-apparatuur en audiovisuele systemen.

Shure geeft een voorproefje van het draadloze beheernetwerk Axient® op de NAMM-wintervakbeurs in Anaheim (Californië); dit systeem detecteert storingen en kiest automatisch de beste frequenties. Op deze NAMM-beurs introduceert Shure eveneens het draadloze digitale PGX-systeem, de hoofdtelefoons SRH550DJ en SRH940, de oortelefoons SE215 en geeft het een voorproefje van het Personal Monitoring-systeem PSM®1000.

Op de NAB onthullen we nieuwe producten voor mediaproducties, waaronder de richtmicrofoons VP89 en VP82, de omnidirectionele draadloze cartridge VP68 en de draagbare UHF-R® units UR3 en UR5.

Shure opent een nieuw kantoor en regionaal distributiecentrum in het Duitse Eppingen.

Voor de vierde keer wordt Shure uitgeroepen tot één van de “101 beste en meest vooruitstrevende bedrijven in Chicago” door de 'National Association for Business Resources' (NABR).

Het EMC-laboratorium van Shure (de RF-testruimte) wordt geaccrediteerd door het 'National Voluntary Laboratory Accreditation Program'.

Shure is samen met de 'Recording Academy® Producers & Engineers Wing®' mede-organisator van het evenement “Behind The Glass with Phil Ramone” op het hoofdkantoor van Shure.

Shure introduceert een nieuw shock-mountsysteem als ingebouwde schokdemper voor de KSM353 bandmicrofoon, dat met geavanceerde materialen en een innovatief ontwerp in een stijlvolle vormgeving schokken van buitenaf uitstekend isoleert. 

2012

Shure lanceert ULX-D™ Digital Wireless dat een ongeëvenaarde 24-bits geluidskwaliteit biedt en buitengewoon efficiënte RF-prestaties levert met single-, dual- en quad-channel receivers voor professionele geluidsversterking van elk evenement ongeacht de omvang.

Voor het tweede jaar op rij introduceert Shure als enige bedrijf op de NAMM-vakbeurs nieuwe producten in alle volgende categorieën: draadgebonden microfoons, draadloze microfoonsystemen en monitoring.

Shure ontvangt zeven prestigieuze prijzen op de NAMM: De Beta 181 en PGX-Digital worden bekroond met TEC Awards; de KSM42 en PSM 1000 ontvangen Readers' Choice Awards uit naam van Pro Sound Web; en de PSM 1000 wordt uitgeroepen tot 'Product van het Jaar' tijdens de Music & Sound Awards.

Beeldbepalende artiesten gebruiken Shure-producten tijdens de televisie-uitzending van de 54e Grammy Awards, waaronder Bruce Springsteen met zijn E Street Band, Coldplay, de Beach Boys, Taylor Swift en sir Paul McCartney.

Shure is voor de derde keer samen met de afdeling Chicago van The Recording Academy mede-organisator van het Grammy Soundtable-evenement “Behind the Glass”.

De legendarische geluidstechnicus en producer Al Schmitt is daarbij onze gast. In april viert Shure zijn 87e verjaardag met de première van de nieuwe film “Shure: People, Products, and Passion” die onze samenwerkingspartners, onze unieke bedrijfscultuur en legendarische producten in het zonnetje zet.

In mei nemen in Chicago voor het eerst meer dan 60 samenwerkingspartners deel aan de JPMorgan Chase Corporate Challenge.

Voor de vijfde keer wordt Shure uitgeroepen tot één van de “101 beste en meest vooruitstrevende bedrijven in Chicago” door de 'National Association for Business Resources' (NABR).

Onze nieuwe draadloze microfoons 'Axient' worden gebruikt door artiesten tijdens de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen in 2012.

Shure lanceert zijn vaste Centraverse™ microfoons als betaalbare aanvulling op de bestaande Microflex®-serie voor professionele A/V-toepassingen.

Voor het tweede jaar op rij wordt Shure in 2012 uitgeroepen tot één van de “beste en meest vooruitstrevende bedrijven” door de 'National Association for Business Resources' (NABR).

Het S.N. Shure Theater in ons hoofdkantoor wordt bekroond met de 'Interior Architecture Honor Award' van het American Institute of Architects.

Onze Nederlandse samenwerkingspartners verhuizen in oktober naar een nieuw kantoor in Culemborg.

2013

Shure wordt leverancier van de conferentie- en vergadersystemen van Danish Interpretation Systems (DIS).

Shure wint verschillende prijzen op de jaarlijkse NAMM-vakbeurs in Anaheim, Californië, waaronder de TEC Award (voor Axient), 'ProSound Network Best of Show' (voor GLX-D), de 'Musical Merchandise Review’s Dealers’ Choice Award' (voor de SM58®) en de 'Readers’ Choice Awards' (voor de PSM 1000, KSM9HS en Axient).

Wij introduceren nieuwe, baanbrekende draadloze producten in de vorm van onze GLX-D systemen.

Ons Axient-systeem verzorgt de draadloze verbindingen tijdens de beroemde 'half-time show' van de 47e Super Bowl.

We brengen de VP83 en VP83F LensHopper™ Camera-Mount condensatormicrofoons op de markt. De VP83F LensHopper™ Camera-Mount condensatormicrofoon wint de 'Best of show award' op de NAB.

De Broadcast-headsets (BRH31M, BRH440M en BRH441M) komen op de markt.

De automatische mixer SCM820 Digital IntelliMix® is de nieuwste aanwinst in ons mixerassortiment.

We brengen de draadloze BLX-microfoonsystemen op de markt.

Shure introduceert de SE846 Sound Isolating™ oortelefoons.

We leveren draadloze Microflex™-systemen voor vergaderkamers en conferentieruimten met intelligent oplaadbare zenders en uitgebreide software voor beheer op afstand.

Shure introduceert de SRH1540 Premium Closed-Back hoofdtelefoons.

Voor het derde jaar op rij wordt Shure in de VS uitgeroepen tot één van de “Best and Brightest Companies to Work For™” door de 'National Association for Business Resources' (NABR).

2014

Shure opent een nieuw kantoor in Miami en breidt daarmee zijn mondiale netwerk in Noord- en Zuid-Amerika verder uit.

De GLXD6 wordt gelanceerd. Dit is de eerste draadloze receiver van Shure in de vorm van een gitaarpedaal met ingebouwde automatische storingsvermijding.

Voor het derde achtereenvolgende jaar gebruiken alle artiesten en bands tijdens de Grammy® Awards de in-ear monitoren van het Shure PSM®1000 Personal Monitoring-systeem—van de Imagine Dragons en Lorde tot John Legend en Paul McCartney.

In 2014 is het 75 jaar geleden dat de legendarische Unidyne-microfoon op de markt kwam, en dat maakt 2014 tot het “Jaar van de Unidyne.”

De 'Model 55' Unidyne-microfoon ontvangt de IEEE Milestone Award van het 'Institute of Electrical and Electronic Engineers'.

 
 
 
President and CEO Sandy LaMantia
President and CEO Sandy LaMantia

2015

Shure Introduceert MOTIV, een serie van digitale microfoons, specifiek ontworpen om draagbaar en plug en play audio opname mogelijk te maken met elk Apple iOS, Mac of PC apparaat.

Shure EMEA neemt exclusief de distributie over van RF Venue, een Amerikaanse fabrikant van innovatieve technologieën welke de prestaties van draadloze audio systemen verbeteren.

Shure Introduceert de KSE1500 Elektrostatisch Oortelefoonsysteem, het eerste Sound Isolating™ elektrostatische systeem en versterker in de wereld van dit formaat.

Shure kondigt de geplande aftreden aan van president en CEO Sandy LaMantia

2016

De Executive Vice President van Global Operations, Marketing en Sales en Chief Operating Officer, Christine )Chris’ Schyvinck is benoemd tot President vanaf 1 januari 2016.

Shure onthult de KSM8, de eerste dual-diafragma Dynamische Handheld microfoon ter wereld. Het is de belangrijkste technologische vooruitgang in de industrie van dynamische microfoons in meer dan 50 jaar.

Met groot verdriet kondigt Shure het overlijden aan van hun geliefde voorzitter, Rose L. Shure.

2017

Shure introduceert GLX-D® Advanced Digital Wireless Products, een reeks producten die een hoger aantal kanalen, ijzersterke RF-prestaties en uitgebreid automatisch frequentiebeheer voor geïnstalleerde toepassingen biedt.

De Intellimix P300-processor voor audioconferenties wordt geïntroduceerd. Deze biedt ongeëvenaarde geluidskwaliteit en een intuïtieve installatie en bediening voor conferentieruimtes.

Shure veilt in samenwerking met Paul McCartney en The Who Limited Edition SM58®-microfoons om het 50-jarig jubileum van de SM58 te vieren. Alle opbrengsten komen ten goede aan Meat Free Monday en Teen Cancer America.

De Global Presence Alliance eert Shure met de Vendor Excellence Award 2017, als erkenning voor wereldleiders in de productie van AV en UC.

Axient® Digital Wireless, de nieuwste innovatie van het bedrijf op het gebied van draadloze techniek, maakt zijn debuut en introduceert met zijn ongeëvenaarde RF- en audioprestaties een nieuwe norm in de sector.

In São Paulo in Brazilië wordt een nieuwe regionale Shure-vestiging geopend met een werkomgeving die tolerantie en samenwerking ademt, als weerspiegeling van de wereldwijde normen van het merk.

De Super 55-BLK Deluxe Pitch Black Edition-zangmicrofoon, een moderne uitvoering van het iconische microfoonmodel 55 Unidyne®, wordt leverbaar.

Shure maakt de introductie bekend van Bluetooth SE-oortelefoons, voor klanten die willen upgraden naar de naadloze connectiviteit van Bluetooth 4.1 tussen telefoons, laptops en andere mobiele apparaten.