Beaverton/Niles,

Samenwerking brengt de meest geavanceerde DSP- en microfoontechnologieën samen

Biamp Systems, een grote leverancier van innovatieve medianetwerksystemen en Shure Incorporated, een vooraanstaand producent van netwerkmicrofoons, kondigen aan dat de audioprocessoren en -software van Biamp Tesira® integraal compatibel worden met Shure Microflex® Advance™-microfoonmodules met Steerable Coverage™. Wanneer Biamp in februari 2017 zijn nieuwe Tesira-software en ‑hardware presenteert op de ISE, wordt het mogelijk om vanuit de Tesira-software de Shure MXA910 Dante-plafondmodules te bedienen en de signaalniveaus te regelen. Dit stelt systeembouwers in staat om sneller dan ooit tevoren flexibele digitale audiosystemen te leveren die een compleet antwoord geven op de steeds complexere vraag vanuit de markt.

Graeme Harrison, executive vice-president Marketing van Biamp Systems

We verheugen ons op de samenwerking met een pionier als Shure in het stroomlijnen van de integratie tussen onze producten. Beide bedrijven waarderen terugkoppeling van de klant en verwerken dit in hun productontwikkeling. Het toevoegen van specifieke programmacode voor Shure-microfoons aan onze geavanceerde Tesira-software was eigenlijk niet meer dan logisch; want juist dat stelt systeemontwerpers in staat om de kracht van Shure-microfoons en de Tesira-software heel makkelijk te bundelen. Bovendien geldt deze ontwikkeling voor alle Tesira-processoren en zullen we continu extra functionaliteit aan onze software blijven toevoegen.

Chad Wiggins, senior director Networked Systems van Shure

De samenwerking tussen de MXA910-plafondmodule en Tesira-processoren maakt het makkelijker om stemmen te registreren en naar eigen inzicht dekkingsgebieden te definiëren voor allerlei vergaderoplossingen. Samen leveren ze een krachtiger en meer gestroomlijnd resultaat, met een centrale besturing die eenvoudiger is te installeren en uit minder losse onderdelen bestaat.

Het unieke van de Tesira-software is, dat het systeemontwerpers in staat stelt om complete AV-oplossingen te bouwen uit een veelheid aan softwaremodules die met een intuïtieve klik-en-sleep interface zijn te integreren. In de Tesira-software ontwerpen systeembouwers heel makkelijk volledig geïntegreerde AV-oplossingen, inclusief alle uitbreidingen die bijvoorbeeld in eerste instantie niet worden gerealiseerd.

Shure Europe is a wholly owned subsidiary of Shure Incorporated. Established in Eppingen/Germany the Company’s regional headquarters provides sales, marketing and technical support for its distribution and channel partners within Europe, the Middle East and Africa.

Founded in 1925, Shure Incorporated (www.shure.com) is widely acknowledged as the world's leading manufacturer of microphones and audio electronics. Over the years, the Company has designed and produced many high-quality professional and consumer audio products that have become legendary for performance, reliability, and value.  Shure’s diverse product line includes world-class wired microphones, wireless microphone systems, in-ear personal monitoring systems, conferencing and discussion systems, networked audio systems, award-winning earphones and headphones, and top-rated phonograph cartridges. Today, Shure products are the first choice whenever audio performance is a top priority.

Shure Incorporated is headquartered in Niles, Illinois, in the United States. The Company also has regional sales and marketing headquarters in Eppingen, Germany, and Hong Kong, China, with more than 30 additional manufacturing facilities and regional sales offices throughout the Americas, EMEA, and Asia.

Biamp Systems is een grote leverancier van innovatieve medianetwerksystemen voor de top in geavanceerde audio- en video-installaties. Wereldwijd staat dit bedrijf bekend om levering van hoogwaardige producten met een excellente klantenservice. 

Biamp® won de Global Installed Audio Conferencing Enabling Technology Leadership Award 2015 van Frost & Sullivan, en richt zich op het creëren van producten die communicatie door middel van geluid op een steeds hoger plan brengen. Tot de bekroonde Biamp-producten behoren: Het Tesira®-mediasysteem voor digitale audio- en videonetwerken, het Audia® digitale audioplatform, de Nexia® digitale signaalprocessoren, de Oreno® mobiele besturingssoftware voor ruimtes met een Tesira-installatie, de Devio®-samenwerkingsmodule voor moderne werkplekken en het Vocia®-netwerksysteem voor omroepberichten en evacuatie-aankondigingen. Elk product levert specifieke functies die flexibel zijn te integreren in diverse toepassingen en op allerlei plaatsen, waaronder directiekamers, conferentiecentra, overlegruimtes, podia en rechtbanken, ziekenhuizen, vervoersknooppunten, scholen en bedrijfsterreinen.

Biamp is opgericht in 1976 en is gevestigd te Beaverton, Oregon (VS), met productiefaciliteiten in Brisbane, Australië, en Rochester, New York (VS).

Contact: Amanda Roe

Global Public Relations Manager

amanda.roe@biamp.com

Biamp Systems

Telefoon: +1 503 641 7287