Diegem / Belgium,

Nieuw in versie 2.0 zijn: extra bewerkingsfuncties, een verbeterde gebruikersinterface en soepeler werkende volumemeters

Shure brengt vandaag de nieuwste versie uit van zijn ShurePlus™ MOTIV™ Mobile Recording-app – speciaal voor gebruikers van Shure MOTIV digitale condensatormicrofoons ¬– vanaf nu te downloaden. Versie 2.0 van deze iOS-app biedt vele nieuwe functies, waaronder een bewerkingsprogramma, een verbeterde gebruikersinterface en soepeler werkende volumemeters die makkelijker en nauwkeuriger zijn af te lezen. Daarnaast beschikt versie 2.0 over een weergavevenster om het opnameresultaat te evalueren of om gewoon opnames naar keuze terug te luisteren.

“We luisteren altijd naar onze gebruikers, en deze updates zijn dan ook direct geïnspireerd op hun feedback, vragen en verzoeken,” aldus Thomas Banks, Senior Product Management Specialist bij Shure. “We snappen dat edit- en weergavefuncties belangrijk zijn om optimale audiobestanden van hoge kwaliteit te creëren. En de verbeterde navigatie maakt de app nu nog makkelijker te gebruiken. De functies die in versie 2.0 zijn toegevoegd—vooral de mogelijkheden om opnames in te korten, te splitsen en te faden—verbeteren de gebruikerservaring van de MOTIV-app, en stimuleren ons team om continu te blijven zoeken naar manieren om de functionaliteit verder te verbeteren.”

Om de app beter te kunnen gebruiken, is versie 2.0 uitgerust met een gebruiksvriendelijk editing-programma. Deze editor kan opnames inkorten en splitsen, in- en uitfaden en markeringen plaatsen op de tijd-as van opnames om afspeelpunten en splitsmomenten te definiëren. Shure heeft tegelijk de interface “platter” gemaakt met minder keuzemenu's en pull-down opties zodat de app sneller en efficiënter werkt. Daarnaast leveren soepeler werkende volumemeters nauwkeuriger informatie over eventuele geluidspieken en het verloop van het opnamevolume. De clipping-indicator kleurt nu de hele meterbalk rood bij oversturing, wat het voor de gebruiker makkelijk maakt om dit te herkennen en om erop te reageren. 

Het weergavevenster van de app biedt een verbeterde omgeving om een gemaakte opname direct kritisch te beluisteren, of om gewone opnames in weer te geven. Er zijn knoppen voor het weergeven, pauzeren en het snel vooruit en achteruit spoelen van opnames. Desgewenst kan een lus worden gemaakt om opnames intensief te evalueren. En u voegt desgewenst afbeeldingen of foto's aan de opname toe via iOS Camera Roll.

De ShurePlus MOTIV Mobile Recording-app is ontwikkeld voor alle MOTIV-producten. Deze gratis app beschikt over slimme, intuïtieve functies om digitale opnamen in hoge kwaliteit te maken en te delen via mms, e-mail, iTunes, AirDrop en Dropbox. De app biedt 24-bits/48 kHz WAV-opnamefuncties voor alle MOTIV-microfoons en is real-time instelbaar via DSP-presets voor versterking, equalizer en compressie. Ook bij zelfstandig gebruik is deze app een handig en betrouwbaar programma voor het maken, én nu ook het bewerken, van hoogwaardige opnames.

Versie 2.0 van ShurePlus MOTIV is nu te downloaden in de App Store van Apple. Ga voor meer informatie naar

http://www.shure.nl/producten/software/shure_plus_motiv

Shure Europe is a wholly owned subsidiary of Shure Incorporated. Established in Eppingen/Germany the Company’s regional headquarters provides sales, marketing and technical support for its distribution and channel partners within Europe, the Middle East and Africa.

Founded in 1925, Shure Incorporated (www.shure.com) is widely acknowledged as the world's leading manufacturer of microphones and audio electronics. Over the years, the Company has designed and produced many high-quality professional and consumer audio products that have become legendary for performance, reliability, and value.  Shure’s diverse product line includes world-class wired microphones, wireless microphone systems, in-ear personal monitoring systems, conferencing and discussion systems, networked audio systems, award-winning earphones and headphones, and top-rated phonograph cartridges. Today, Shure products are the first choice whenever audio performance is a top priority.

Shure Incorporated is headquartered in Niles, Illinois, in the United States. The Company also has regional sales and marketing headquarters in Eppingen, Germany, and Hong Kong, China, with more than 30 additional manufacturing facilities and regional sales offices throughout the Americas, EMEA, and Asia.