Samenwerking levert geïntegreerde besturingsfuncties en audiosystemen op die optimale microfoon- en AV-oplossingen bieden voor conferentieruimten

QSC, LLC en Shure Incorporated kondigen met trots een verregaande integratie aan tussen Shure Microflex® Advance™ en Microflex® Wireless microfoons en alle Q-SYS™ platformen.  De samenwerking mondt uit in de vrijgave van nieuwe plug-ins voor bediening van de MXA910 plafond­array en de Microflex Wireless-microfoonsystemen van Shure. De nieuwe versie 5.3 van de Q-SYS Designer Software omvat een veelheid aan nieuwe functionaliteiten waaronder audio-integratie via Dante-netwerken, analoge audiobronnen én AES67. De eenvoud van installatie en configuratie is verzekerd door toevoeging van een gedetailleerde snelstartgids die helpt om de audiofuncties en de bediening tussen de systemen van Shure en QSC te integreren.

De Shure MXA910 Control plug-in, die door QSC en Shure samen werd ontwikkeld, regelt duizenden verschillende audio-instellingen, maakt het werken met presets mogelijk en levert monitoringfuncties voor de MXA910 via het Q-SYS platform met Q-SYS apparatuur inclusief touchscreenbediening.  Omdat de MXA910 control plug-in onafhankelijk werkt van de audio-integratiemethode die in Q-SYS wordt gebruikt, is deze plug-in sowieso door systeembouwers te gebruiken voor de bedieningsfuncties ongeacht de methode die voor de audiodoorgifte wordt gekozen, of dat nu analoge audio is via Shure ANI-apparatuur, een Q-SYS Dante Bridging card of de nieuwe AES67 softwareondersteuning in de Q-SYS Core-processoren.  Door voor AES67 te kiezen als audio-integratiemethode, is elke Q-SYS Core-processor binnen het platform heel eenvoudig en zonder aanvullende overbruggingshardware of softwarelicenties met de MXA910 te integreren. Dat geldt tevens voor het Q-SYS paradepaardje, de Core 110f. Deze levert een buitengewoon efficiënte integratie-oplossing voor DSP, AV Bridging en integrale bediening, met 16 AEC-kanalen en ruimte voor plaatsing van twee MXA910's in één rackopening, en dit alles via slechts één netwerkverbinding.

De instellingenhandleiding, die eveneens door QSC en Shure samen is ontwikkeld, geeft stap-voor-stap uitleg over de integratie tussen de MXA910 en Q-SYS platformen, waarbij AES67 de audiostreaming via het netwerk verzorgt en de ingebouwde plug-in de bediening en monitoring van de MXA910 regelt vanuit Q-SYS.

Martin Barbour, Product Manager for Installed Systems at QSC.

Integratie op softwareniveau tussen Q-SYS en de Shure Microflex netwerkmicrofoons stelt systeembouwers in staat om eindgebruikers volledig geïntegreerde AV-oplossingen te bieden voor projecten van elke schaal. Of die nu gebruikmaken van de nieuwe Q-SYS AV-to-USB Bridging oplossing voor camera's in de conferentieruimte of van soft-codec toepassingen. Door de integratie van de bediening los te koppelen van de wijze van audiotransport, krijgen systeembouwers de vrijheid om de meest geschikte methode voor het audiotransport voor die toepassing te combineren met optimale bediening van het hele traject van microfoon tot luidspreker, inclusief alle tussenliggende bewerkings- en versterkingsstappen.

Chad Wiggins, Senior Category Director of Networked Systems Products at Shure

We zijn enorm verheugd over de uitbreiding van onze samenwerking met QSC gericht op de verdere verbetering van de gebruikerservaring van onze gezamenlijke klanten. Het creëren van control plug-ins voor de Q-SYS Designer Software ten behoeve van de Shure MXA910-plafondarray vormt een natuurlijke aanvulling op de hulpmiddelen die al beschikbaar zijn voor de Microflex Wireless-microfoonsystemen. Daarnaast biedt de gezamenlijk ontwikkelde instellingenhandleiding een waardevolle bron van informatie voor systeembouwers die zich willen verdiepen in de technische details van de integratie tussen de MXA910 en het Q-SYS platform via AES67. Dit zijn prima voorbeelden van het streven van beide bedrijven naar verregaande integratie en een betere workflow voor de gebruiker.

Verder is Q-SYS het enige softwaregebaseerde audio-, video- en besturingsplatform met een Linux real time operating system (RTOS), en dat stelt de ontwikkelaars van QSC en Shure in staat om heel makkelijk extra plug-ins voor de bediening toe te voegen aan andere Shure-producten die systeembouwers vervolgens met een simpele software-update kunnen benutten.

De Shure MXA Control Plug-in en instellingenhandleiding komen begin januari 2017 beschikbaar bij de lancering van versie 5.3 van de Q-SYS Designer Software.

Shure Incorporated (www.shure.com) is opgericht in 1925 en staat alom bekend als de grootste producent ter wereld van microfoons en audio-apparatuur. Als bedrijf hebben we in de loop der tijd al vele audioproducten van hoge kwaliteit ontworpen en geproduceerd voor professionals en consumenten, die legendarisch zijn geworden om hun prestaties, betrouwbaarheid en toegevoegde waarde.  Het veelzijdige Shure-assortiment omvat hoogwaardige draadgebonden en draadloze microfoons alsmede persoonlijke in-ear monitoring­systemen, hoofdtelefoons voor artiesten, presentatoren en opnamestudio's, bekroonde oortelefoons en headsets voor mp3-spelers en smartphones, evenals topkwaliteit draaitafelelementen voor professionele DJ's. Vandaag de dag zijn Shure-producten de eerste keus wanneer geluidskwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Het hoofdkantoor van Shure Incorporated bevindt zich in het Amerikaanse Niles, Illinois. Het bedrijf beschikt daarnaast over productielocaties en regionale verkoopkantoren in China, Duitsland, Hong Kong, Japan, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken, de Verenigde Arabische Emiraten en in de VS.

QSC is a globally recognized manufacturer of audio/video/control solutions for huddle rooms to stadiums—and everything in between. Our systems make it easy for your team to design and integrate flexible, scalable solutions and deliver the native IT integration and standards-based technology your customers expect. This is AV built for IT.  www.qsc.com/systems