CULEMBORG/DIEGEM,

‘STUDIO IN EEN BUSJE’ VAN MARTEN BERGER REIST MET HULP VAN SHURE ROND DOOR EUROPA

Duitse muziekproducent maakt samen met Shure opnames van straatmuzikanten in heel Europa

Microfoonfabrikant Shure werkt samen met de Duitse muziekproducent Marten Berger aan zijn project om een rondreis door alle landen van Europa te maken in een mobiele opnamestudio, om "tot in alle uithoeken van dit werelddeel" optredens van straatmuzikanten op te nemen voor een cd en een dubbelalbum op vinyl. Shure levert microfoons en hoofdtelefoons voor Martens studio, een omgebouwd Volkswagenbusje van waaruit ooit ijs werd verkocht, en waarmee hij begin mei 2017 op reis zal gaan.

Marten studeerde de afgelopen vijf jaar compositie en muziekproductie in Enschede, en kwam op het idee voor dit project toen hij twee jaar geleden de getalenteerde straatmuzikant Christiaan Mauer tegenkwam in Groningen, en spontaan een opname van hem maakte. Dat deed hem denken aan alle andere musici die in Europa op straat spelen, en aan manieren waarop hij hun talent aan de wereld zou kunnen laten horen. Of, in zijn woorden, "de verborgen pareltjes opduiken in de straten van onze steden".

Marten ontwikkelde een plan om met crowdfunding een mobiele opnamestudio te creëren en door 30 Europese landen te gaan reizen om overal straatartiesten op te nemen, en om tot besluit van het project de beste opnames op album uit te brengen. Met betaalbare video- en internettechnologie maakt hij tijdens zijn reisavontuur filmpjes van de artiesten en hun optredens, en publiceert deze als vlogs op zijn website en via de sociale media. In de zomer van 2017 vertrekt hij in eerste instantie noordwaarts naar de Scandinavische landen, om vervolgens naar het zuiden en naar Oost-Europa af te reizen. Waarschijnlijk eindigt zijn rondreis in de zomer van 2018, afhankelijk van de financiële situatie tegen die tijd. “Ik voel me Europeaan,” merkte hij op. “Ik wil alle culturen en landen samenbrengen in dit piepkleine busje.”

Na vijf testreizen in zijn busje naar verschillende delen van Europa, heeft Marten nu meer dan 7000 euro ingezameld en is hij klaar om aan zijn reis te beginnen. Muziek en filmpjes van zijn omzwervingen tot nu toe, plus details over zijn reisroute, het project en over de mogelijkheden om te doneren, vindt u op zijn crowdfunding-pagina: www.soundslikevanspirit.eu.

Related Articles

Over Shure

Shure Incorporated (www.shure.com) is opgericht in 1925 en staat alom bekend als de grootste producent ter wereld van microfoons en audio-apparatuur. Als bedrijf hebben we in de loop der tijd al vele audioproducten van hoge kwaliteit ontworpen en geproduceerd voor professionals en consumenten, die legendarisch zijn geworden om hun prestaties, betrouwbaarheid en toegevoegde waarde.  Het veelzijdige Shure-assortiment omvat hoogwaardige draadgebonden en draadloze microfoons alsmede persoonlijke in-ear monitoring­systemen, hoofdtelefoons voor artiesten, presentatoren en opnamestudio's, bekroonde oortelefoons en headsets voor mp3-spelers en smartphones, evenals topkwaliteit draaitafelelementen voor professionele DJ's. Vandaag de dag zijn Shure-producten de eerste keus wanneer geluidskwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Het hoofdkantoor van Shure Incorporated bevindt zich in het Amerikaanse Niles, Illinois. Het bedrijf beschikt daarnaast over productielocaties en regionale verkoopkantoren in China, Duitsland, Hong Kong, Japan, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken, de Verenigde Arabische Emiraten en in de VS.