Culemborg/Diegem,

Vandaag brengt Shure een update uit van de ShurePlus™ Channels-app met nieuwe functies om essentiële kanaalinstellingen nu nog makkelijker en beter te kunnen monitoren, organiseren en wijzigen.

ShurePlus Channels 1.3 maakt real-time, nauwkeurige monitoring via iOS-apparaten van bepaalde draadloze Shure-systemen mogelijk voor audioprofessionals. ShurePlus Channels 1.3 is geschikt voor mobiele Apple-apparaten met iOS 8 of hoger, en is compatibel met het draadloze beheernetwerk Axient®, het draadloze systeem UHF-R® en de digitale draadloze systemen ULX-D® en QLX-D® alsmede het persoonlijke monitoringsysteem PSM®1000.

Deze update biedt gebruikers een aantal functies die de gebruikersinterface en de kanaalmonitoring verbeteren. Het vernieuwde Dashboard toont nu in één oogopslag zowel RF-/audiosignaalsterktemeters als informatie over de actieve zenders voor verschillende kanalen. Shure heeft bovendien Access Control toegevoegd om de ondersteunde apparaten met een pincode te beveiligen, zodat geluidstechnici meer controle houden over wie de configuraties en de instellingen kunnen wijzigen. Access Control voorkomt dat onbevoegde gebruikers parameters veranderen door om een pincode te vragen wanneer men toegang wil krijgen tot beveiligde apparatuur. Versie 1.3 is tevens in staat om groepen kanalen met een kleur te markeren. Deze groepen zijn vervolgens naar eigen inzicht te sorteren en te organiseren.

Over de ShurePlus™ Channels

ShurePlus Channels geeft de gebruiker meer inzicht in, en controle over de belangrijkste aspecten van hun draadloze apparatuur. Deze nieuwe app-update biedt nog meer functionaliteit en betere beveiligingsmogelijkheden. Dankzij het verbeterde inzicht dat Dashboard levert en de beveiligingsmogelijkheden van Access Control, krijgen gebruikers nu meer controle over de essentiële kanaalparameters die voor een gestroomlijnde gebruikservaring zorgen.

Sam Drazin, productmanager bij Shure

Als eenmaal verbinding is gemaakt met een wifi-netwerk, detecteert ShurePlus Channels automatisch welke compatibele Shure-hardware is aangesloten, en maakt op afstand essentiële kanaalgegevens zichtbaar als de RF-signaalsterkte, storingsbronnen, geluidsniveaus, gebruiksduur en alarmmeldingen van accu's, alsmede andere belangrijke informatie. Met ShurePlus Channels zijn geluidstechnici en beheerders van draadloze systemen nu nog makkelijker in staat om draadloze systemen effectiever te configureren en te monitoren.

Via aanvullende in-app aankopen zijn functies voor het op afstand bedienen van Shure-apparatuur en voor het wijzigen van de kanaalparameters te verkrijgen. Voor een eenmalig bedrag van €9,99 per draadloze productlijn, kunt u essentiële zender- en ontvanger instellingen – zoals frequentietoewijzing, audio in- en uitgangsniveaus, kanaal- en apparaat namen alsmede menublokkeringen – via uw iPad, iPhone of iPod wijzigen.

Versie 1.3 van ShurePlus Channels is nu te downloaden via de AppStore van Apple.

Shure Incorporated (www.shure.com) is opgericht in 1925 en staat alom bekend als de grootste producent ter wereld van microfoons en audio-apparatuur. Als bedrijf hebben we in de loop der tijd al vele audioproducten van hoge kwaliteit ontworpen en geproduceerd voor professionals en consumenten, die legendarisch zijn geworden om hun prestaties, betrouwbaarheid en toegevoegde waarde.  Het veelzijdige Shure-assortiment omvat hoogwaardige draadgebonden en draadloze microfoons alsmede persoonlijke in-ear monitoring­systemen, hoofdtelefoons voor artiesten, presentatoren en opnamestudio's, bekroonde oortelefoons en headsets voor mp3-spelers en smartphones, evenals topkwaliteit draaitafelelementen voor professionele DJ's. Vandaag de dag zijn Shure-producten de eerste keus wanneer geluidskwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Het hoofdkantoor van Shure Incorporated bevindt zich in het Amerikaanse Niles, Illinois. Het bedrijf beschikt daarnaast over productielocaties en regionale verkoopkantoren in China, Duitsland, Hong Kong, Japan, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken, de Verenigde Arabische Emiraten en in de VS.