Shizuoka / Japan,

De CL StageMix en QL StageMix iPad-apps zijn over de hele wereld populair onder gebruikers van CL en QL digitale mengtafels vanwege hun flexibele en draadloze instel- en regelmogelijkheden. Versie 7 beschikt over nieuwe en uitgebreide functies en is vanaf nu te downloaden.

De StageMix-app is oorspronkelijk ontwikkeld om op flexibele en efficiënte wijze de monitormix draadloos in te regelen. Na verschillende updates is deze app niet alleen uitgegroeid tot een waardevolle monitoring-tool, maar wordt hij ook gebruikt voor draadloze fijnregeling van de zaalmix, voor draadgebonden uitbreiding van het mengtafeldisplay en nog veel meer. In versie 7 zijn zowel CL StageMix als QL StageMix uitgerust met nieuwe "CUSTOM"-meters en is het faderscherm flexibeler in te delen. In versie 6 is een input patching-functie toegevoegd die in versie 7 is uitgebreid naar een meerkanaals input-patchfunctie waarmee opeenvolgende ingangskanalen heel makkelijk als groepen zijn te behandelen. En omdat Shure en Yamaha al vanaf 2013 met elkaar samenwerken, is het nu ook gelukt om bediening en monitoring mogelijk te maken voor Shure draadloze ontvangers die niet Dante-compatibel zijn (AXT400, QLXD4 en ULXD4).

Rob Fuhlbrugge, Senior Director Engineering & Product Development bij Shure zegt het als volgt: "We werken continu aan innovaties en verbeteringen die aan de behoeften van onze klanten tegemoetkomen. Door regel- en monitoringfuncties op te nemen in CL en QL StageMix voor Shure draadloze netwerkproducten als de Axient-, QLXD4- en ULXD4-receivers, zijn deze producten breder inzetbaar en profiteren meer gebruikers van de voordelen die ze te bieden hebben."

Yamaha Pro Audio businessunit-directeur Yoshi Tsugawa merkt op: "Versie 7 van StageMix is wéér een stap vooruit, en volgt daarmee de ontwikkelingen in onze digitale mengtafels op de voet met nieuwe gebruikersfuncties en voordelen die uit onze intense samenwerking met Shure Incorporated voortkomen. De nieuwe StageMix-apps vergroten het gebruiksgemak van onze CL en QL digitale mengtafels, en bieden onze klanten extra creatieve mogelijkheden."

Versie 7 van de CL StageMix en QL StageMix apps is gratis te downloaden in de App Store.

Shure Incorporated (www.shure.com) is opgericht in 1925 en staat alom bekend als de grootste producent ter wereld van microfoons en audio-apparatuur. Als bedrijf hebben we in de loop der tijd al vele audioproducten van hoge kwaliteit ontworpen en geproduceerd voor professionals en consumenten, die legendarisch zijn geworden om hun prestaties, betrouwbaarheid en toegevoegde waarde. Het veelzijdige Shure-assortiment omvat hoogwaardige draadgebonden en draadloze microfoons, in-ear monitoringsystemen, conferentie- en discussiesystemen, netwerkaudiosystemen, bekroonde earphones en hoofdtelefoons alsmede topkwaliteit draaitafelelementen. Vandaag de dag zijn Shure-producten de eerste keus wanneer geluidskwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Het hoofdkantoor van Shure Incorporated is gevestigd in Niles (Illinois) in de Verenigde Staten, en daarnaast beschikt Shure over meer dan 30 andere fabricagelocaties en regionale verkoopkantoren in Noord- en Zuid-Amerika, in de EMEA-regio en in Azië.

Yamaha Pro Audio staat wereldwijd bekend als leverancier van innovatieve topproducten op het gebied van audioapparatuur. Yamaha levert onder andere toonaangevende mengtafels, installaties met geavanceerde DSP-signaalverwerking, energiezuinige vermogensversterkers en een groot assortiment aan luidsprekers voor nagenoeg elke situatie, van live-optredens tot commerciële toepassingen. Ga voor meer informatie en het laatste nieuws naar www.yamahaproaudio.com.