Niles IL. / USA,

Contentmakers creëren vanaf nu video-opnamen met perfecte geluidskwaliteit in elke gewenste app

Vandaag kondigt Shure de introductie aan van ShurePlus™ MOTIV™ Video, een gratis mobiele app die speciaal is ontworpen om de hoge geluidskwaliteit van de MOTIV-productlijn te benutten, zodat belangrijke video-opnamen niet aan geluidskwaliteit inboeten. Deze iOS-app levert niet alleen hoogwaardige audio- en video-opnamefuncties maar ook geïntegreerde besturing van de aangesloten MOTIV-microfoon, en vormt daarmee een intuïtieve, geïntegreerde video-app voor het maken van video-opnames met superieure geluidskwaliteit. De app is bedoeld voor iOS-contentmakers zoals vloggers, reizende verslaggevers, toerende artiesten en podcasters, en biedt on-screen audio-niveaumeters, verbeterde ongecomprimeerde audioformaten en geïntegreerde besturing voor de gain-instellingen en voor het weergeven van de geluidsgolf.

“De exponentiële groei in het delen van video-opnamen via digitale, mobiele en sociale-mediaplatforms, maakt de registratie van professionele geluidsopnamen bij videobeelden steeds belangrijker,” aldus Paul Crognale, manager global marketing bij Shure voor Musician and Consumer Audio. “Of het nu gaat om een reporter op locatie die breaking news wil brengen of vloggers die video-opnamen maken van een concert, de kwaliteit van het geluid bij de video-opnamen is altijd van doorslaggevend belang. Standaard iOS video-apps bieden zelden de minimaal benodigde geluidskwaliteit. Door ongecomprimeerd geluid op te nemen via de ShurePlus MOTIV Video-app, komt een natuurgetrouwe registratie van het originele geluid veel dichterbij dan met algemene iOS video-apps mogelijk is.”

De ShurePlus MOTIV Video-app levert onder alle omstandigheden een ononderbroken en heldere geluidsregistratie. Daarnaast bevat de app besturingsfuncties voor live gain-regeling, toont hij continu een weergave van de audioniveaus en beschikt hij over beheerfuncties om de visuele weergave van het audiosignaal te regelen.

Voor nog meer gebruiksgemak hoeft er nu ook niet meer geschakeld te worden tussen de iOS video-app en ShurePlus MOTIV Audio om de MOTIV-microfooninstellingen te veranderen en om de niveaumeters en de golfvorm te bekijken. De geïntegreerde besturingsfuncties voor audio en video maken geluidsopnames in hoge kwaliteit mogelijk met één druk op de knop.

Deze gratis app is ideaal voor contentmakers met lage budgetten, en biedt eenvoudige oplossingen voor de alledaagse technische problemen waar mobiele iOS video-opnamen vaak mee te kampen hebben. De app werkt zowel met als zonder Shure MOTIV-microfoon. Deze ShurePlus MOTIV Video-app wordt toegevoegd aan de ShurePlus MOTIV Recording-app in het ShurePlus-aanbod van apps voor mobile recording.

Shure Incorporated (www.shure.com) is opgericht in 1925 en staat alom bekend als de grootste producent ter wereld van microfoons en audio-apparatuur. Als bedrijf hebben we in de loop der tijd al vele audioproducten van hoge kwaliteit ontworpen en geproduceerd voor professionals en consumenten, die legendarisch zijn geworden om hun prestaties, betrouwbaarheid en toegevoegde waarde. Het veelzijdige Shure-assortiment omvat hoogwaardige draadgebonden en draadloze microfoons, in-ear monitoringsystemen, conferentie- en discussiesystemen, netwerkaudiosystemen, bekroonde earphones en hoofdtelefoons alsmede topkwaliteit draaitafelelementen. Vandaag de dag zijn Shure-producten de eerste keus wanneer geluidskwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Het hoofdkantoor van Shure Incorporated is gevestigd in Niles (Illinois) in de Verenigde Staten, en daarnaast beschikt Shure over meer dan 30 andere fabricagelocaties en regionale verkoopkantoren in Noord- en Zuid-Amerika, in de EMEA-regio en in Azië.