Amsterdam / Netherlands,

SHURE NETWORK AUDIO ENCRYPTION VERHOOGT VEILIGHEID

Op Integrated Systems Europe 2018 toont Shure producten die met Shure Network Audio Encryption audioverbindingen in een netwerk tussen Shure-producten beveiligen tegen afluisteren. Deze technologie beveiligt vertrouwelijke communicatie zonder daarbij in te leveren op de geluidskwaliteit. Shure Network Audio Encryption is gebaseerd op het AES-256 encryptiealgoritme dat ook wordt gebruikt door grote financiële instellingen, overheidsdiensten en de zorgsector om hun gegevens te beveiligen. Tot nu toe was een dergelijke robuuste beveiliging nog niet beschikbaar om audionetwerkverkeer te beschermen.

“Vertrouwelijkheid is een issue binnen allerlei soorten organisaties,” zegt Chad Wiggins als Senior Category Director van Networked Systems Products bij Shure. “Bij doorgifte van audio via netwerken, is het belangrijk om heel precies te kunnen bepalen wie er toegang heeft tot de communicatie.”

Shure Network Audio Encryption beveiligt het audioverkeer tussen Shure-producten met een door de gebruiker zelf gekozen wachtwoordzin. Alleen Shure-apparaten waarbij de juiste wachtwoordzin wordt ingevoerd, geven het audiosignaal weer. Shure Network Audio Encryption versleutelt het Dante audiosignaal voordat het via het netwerk wordt verzonden. Ontvangende Shure-apparaten met deze functie ontsleutelen eerst het binnengekomen signaal, en sturen het gedecodeerde audiosignaal vervolgens door naar een IntelliMix®-processor of voor analoge verwerking.

“Dit is een bijzonder nuttige beveiligingsfunctie voor IT-beheerders,” vertelt Wiggins verder. “Geen enkel netwerk is honderd procent veilig, maar Shure Network Audio Encryption is ook te combineren met andere beveiligingsmaatregelen voor netwerken zoals device access control en network partitioning, om zo een meervoudige beveiliging te creëren.”

Shure Network Audio Encryption is vanaf begin 2018 beschikbaar voor de Microflex® Advance plafond- en tafelarrays, de P300 Audio Conferencing Processor en enkele typen Audio Network Interfaces. Ook Microflex® Wireless zal later in 2018 worden ondersteund. Deze functie is met een firmware-upgrade te installeren in bestaande producten.

Breng voor meer informatie over Shure Network Audio Encryption een bezoek aan Shure-stand 3-B110 op ISE 2018.

Products in this Press Release

Over Shure Incorporated

Shure Incorporated (www.shure.com) is opgericht in 1925 en staat alom bekend als de grootste producent ter wereld van microfoons en audio-apparatuur. Als bedrijf hebben we in de loop der tijd al vele audioproducten van hoge kwaliteit ontworpen en geproduceerd voor professionals en consumenten, die legendarisch zijn geworden om hun prestaties, betrouwbaarheid en toegevoegde waarde. Het veelzijdige Shure-assortiment omvat hoogwaardige draadgebonden en draadloze microfoons, in-ear monitoringsystemen, conferentie- en discussiesystemen, netwerkaudiosystemen, bekroonde earphones en hoofdtelefoons alsmede topkwaliteit draaitafelelementen. Vandaag de dag zijn Shure-producten de eerste keus wanneer geluidskwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Het hoofdkantoor van Shure Incorporated is gevestigd in Niles (Illinois) in de Verenigde Staten, en daarnaast beschikt Shure over meer dan 30 andere fabricagelocaties en regionale verkoopkantoren in Noord- en Zuid-Amerika, in de EMEA-regio en in Azië.