Las Vegas / USA,

Microflex® Advance™ en ULX-D® Digital Wireless door jury van experts bekroond wegens uitzonderlijke innovatie en design

Shure Incorporated zet zijn lange geschiedenis van excellentie in productontwerp voort met het binnenhalen van twee Red Dot-designprijzen voor zijn Microflex® Advance™ en ULX-D® Digital Wireless microfoonsystemen. De Red Dot Award is een internationaal vermaarde prijs voor productdesign die wordt uitgereikt door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in het Duitse Essen, als eerbewijs aan en erkenning voor producten die zich wereldwijd onderscheiden op het vlak van innovatie en karakteristiek ontwerp.

“Het winnen van de Red Dot Award voor Microflex Advance en ULX-D illustreert ons streven naar het inzetten van design als stimulans voor innovatie bij Shure,” aldus John Miller, Creative Director of Industrial Design van Shure. “We zijn uitermate trots op het harde werk en de creativiteit van de design- en ontwikkelingsteams, waardoor de visie voor deze producten werkelijkheid kon worden.”
 

Het Microflex Advance (MXA) assortiment van gekoppelde plafondarray- en tafelarray-microfoons voor een verbeterde AV-beleving is zo ontworpen dat het naadloos opgaat in vergaderruimtes. In de MXA310 tafelarray-microfoon en de MXA910 plafondarray-microfoon is onze eigen arraytechnologie verwerkt, die discrete en elegante vormelementen biedt zonder de eersteklas audiokwaliteit op te offeren.

Het digitale, draadloze ULX-D systeem bestaat uit twee vormelementen met tafelmicrofoons en een docking station: de ULXD8 basiszender met zwanenhals-microfoon, de ULXD6 grensvlak-microfoonzender en het netwerklaadstation SBC850. De ULX-D collectie dankt zijn plek op de vergadertafel, in plaats van in de meterkast, aan zijn grote efficiency en élégance. Efficiënt omdat hij acht microfoons oplaadt in de ruimte die normaal nodig is voor vier, en de antenne slim laat opgaan in de vorm van de mics. Elegant omdat hij het laadsysteem presenteert als architectuur en elke mic behandelt als een kalm en zelfverzekerd object met een geraffineerd afgewerkt oppervlak.

Voor de Red Dot Award: Product Design 2018 zijn producten en innovaties ingediend door deelnemers uit 59 landen. De internationale jury kent de prestigieuze prijs toe aan producten die blijk geven van uniek en uitzonderlijk design. Het onafhankelijke panel van experts beoordeelt elke inzending op basis van de innovatiegraad, vormkwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid.

Ga voor meer informatie over deze producten naar www.shure.be.

Shure Incorporated (www.shure.com), opgericht in 1925, is alom erkend als ‘s werelds meest vooraanstaande fabrikant van microfoons en audio-elektronica. In de loop der jaren heeft het bedrijf een groot aantal audioproducten van hoge kwaliteit voor professionals en consumenten ontworpen en geproduceerd die legendarisch zijn geworden vanwege hun prestaties, betrouwbaarheid en prijs-kwaliteitverhouding. Het veelzijdige assortiment van Shure omvat bekabelde en draadloze microfoons van wereldklasse, persoonlijke in-ear monitorsystemen, conferentie- en discussiesystemen, netwerkaudiosystemen en bekroonde oor- en hoofdtelefoons. Tegenwoordig zijn producten van Shure de eerste keus wanneer geluidskwaliteit de hoogste prioriteit heeft.

Het hoofdkantoor van Shure Incorporated is gevestigd in Niles (Illinois) in de Verenigde Staten. Daarnaast beschikt Shure over meer dan 30 andere fabricagelocaties en regionale verkoopkantoren in Noord- en Zuid-Amerika, de EMEA-regio en Azië.

Om de diversiteit op designgebied op professionele wijze te waarderen is de Red Dot-designprijs verdeeld over de drie vakgebieden Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Communication Design en Red Dot Award: Design Concept. De Red Dot Award wordt georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen en is een van de grootste designwedstrijden ter wereld. In 1955 kwam er voor het eerst een jury bijeen om de beste ontwerpen uit die tijd te beoordelen. In de jaren ‘90 heeft Red Dot-CEO prof. dr. Peter Zec de naam en het merk van de prijs ontwikkeld. Sindsdien is de felbegeerde Red Dot Award hét illustere internationale zegel voor uitmuntende designkwaliteit. Meer informatie is te vinden op www.red-dot.de.