Amsterdam / NL,

De Britse beroepsorganisatie het Institute of Acoustics (IOA) heeft Shure MXA910 microfoons geplaatst in aanvulling op een innovatief Voice Lift-systeem in het hoofdkwartier van de organisatie in Milton Keynes.

Dit dient om het natuurlijke spraakvolume te herstellen voor deelnemers achter in een zaal die wordt gebruikt als vergaderruimte en leslokaal voor cursussen over het werken met akoestiek.

De cursisten profiteren nu van kristalheldere spraak in de hele ruimte, terwijl cursisten die via internet deelnemen dezelfde audio krijgen als hun studiegenoten in het lokaal, doordat het systeem de kwaliteit van het opgenomen lesmateriaal verhoogt.

De klant was op zoek naar een handsfree-systeem dat permanent in een ruimte kon worden geïnstalleerd die naar wens kan worden verdeeld en op meerdere manieren worden ingedeeld. Transparantie van de audio was zowel in de zaal als online een kritieke factor, ook omdat het IOA dagelijks samenwerkt met ‘s werelds grootste experts op alle gebieden van de akoestiek.

Er werden verschillende systemen in overweging genomen, en hoewel die binnen één enkele ruimte redelijk werkten, kwamen de beperkingen al snel aan het licht omdat ze het geluid tegen een aangrenzende muur moesten laten weerkaatsen. Het Shure systeem was het enige flexibele alternatief dat in die tijd aan alle vereisten voldeed.

De Voice Lift was een kritieke vereiste, terwijl het besluit werd geholpen door een demo-conferentiegesprek, een bezoek aan het Shure Audio Institute (SAI) en de mogelijkheid om het systeem in bedrijf te zien en te horen. Ook de mogelijkheid om tijdens de demo met de productmanagers van Shure te spreken en te profiteren van hun veekzijdige praktische kennis van het systeem, vormde een cruciaal onderdeel van het project.

“Onze zaal lijkt qua grootte en vorm sterk op die van het SAI,” legt Allan Chesney, Chief Executive van het IOA, uit. “De demo was heel nuttig om een idee te krijgen van hoe Voice Lift voor de mensen in de zaal en de online luisteraars werkt, en om de geleverde geluidskwaliteit te kunnen waarderen.

“Het SAI maakt gebruik van zes Shure MXA910 plafondmicrofoons, en omdat we er bij het IOA maar drie zouden plaatsen, wisten we niet zeker of we met ons systeem dezelfde geluidskwaliteit zouden bereiken.

“Het team bij Shure verzekerde ons echter dat het ruimschoots voldoende zou zijn, en dat klopte helemaal.”

AV-specialist Excite AV kreeg de opdracht om het project af te ronden, met hulp van het team van Shure, dat hen bijstond met de software-installatie voor het Voice Lift-systeem. Samen met Audiologic, een leverancier van audio-oplossingen, hield Shure de vinger aan de pols en bleef het Excite AV steunen met de implementatie van de techniek. Zo was het systeem binnen vijf dagen helemaal geïntegreerd en operationeel.

Chesney besloot: “Het systeem werkt uitermate goed en de geluidskwaliteit is fantastisch. We hebben een paar aanloopproblemen en softwarefoutjes gehad, die inmiddels zijn rechtgezet, maar dat zijn problemen die je normaal kunt verwachten. Een van de grootste problemen voor de deelnemers is juist dat ze erom moeten denken dat mensen aan de andere kant van de zaal horen wat ze zeggen als ze tijdens een vergadering een privégesprek houden!

“Ik zou dit systeem zeker aanbevelen aan andere instellingen en organisaties die een dergelijk Voice Lift-systeem zoeken.”

U kunt hier een exclusief interview met Chief Executive Allan Chesney en hogere Shure managers bekijken over de toepassing van het spraaksysteem bij IOA: https://www.youtube.com/watch?v=80b8cX07eDA

Shure (www.shure.nl) laat mensen al bijna een eeuw buitengewoon klinken. Het bedrijf, opgericht in 1925, is een vooraanstaande, wereldwijd opererende fabrikant van audioapparatuur die bekendstaat om zijn kwaliteit, prestaties en duurzaamheid. Wij maken microfoons, draadloze microfoonsystemen, in-ear monitors, oortelefoons en hoofdtelefoons, conferentiesystemen en meer. Voor kritisch luisteren of zwaarwegende momenten op het podium, in de studio en vanuit de vergaderruimte kunt u altijd vertrouwen op Shure.

Het hoofdkantoor van Shure staat in Niles in Illinois, Verenigde Staten. We hebben meer dan dertig productielocaties en regionale verkoopkantoren in heel Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië.