Microflex® Advance™ MXA910 Plafondarray-Microfoon zorgt voor Flexibiliteit en Helderheid in KPMG’s U-Collaborate-Ruimte

5-07-2019 Microflex® Advance™ MXA910 Plafondarray-Microfoon zorgt voor Flexibiliteit en Helderheid in KPMG’s U-Collaborate-Ruimte

Anders dan conventionele versterkingssystemen stimuleert Voice Lift het frequentiegebied dat kritiek is voor de verstaanbaarheid, waarbij het natuurlijke spraakvolume voor deelnemers achter in de zaal wordt hersteld dankzij een toename van het spraakvolume van 3 tot 6 dB. Het effect is zo subtiel dat de deelnemers het verschil pas merken als het systeem wordt uitgeschakeld.

De U-Collaborate-ruimte van KPMG is een innovatieve, op maat gemaakte omgeving waar klanten dankzij expertise in het oplossen van problemen en effectieve inzichten in het MKB hulp krijgen bij het overwinnen van complexe problemen, zoals hun strategie, het realiseren van transformaties of een nieuw bedrijfsmodel. De ruimte biedt plaats aan evenementen voor maximaal 120 deelnemers die allemaal parallel werken om samen met effectieve oplossingen te komen, en binnen een paar dagen het werk van maanden verzetten.

“Veel van ons werk is eigenlijk gesprekken voeren,” aldus Paul Guy, Collaboration Solutions Engineer, KPMG. “Mensen uit allerlei onderdelen van het bedrijf praten met elkaar om elkaars verschillende invalshoeken te leren kennen. We moeten de communicatie heel gemakkelijk maken.”

Voor het kiezen van een systeem dat eenvoudige, flexibele communicatie binnen de vergaderruimte van KPMG – een zeer grote evenementenruimte met een capaciteit van tachtig personen – mogelijk zou maken, vroeg het bedrijf AV-specialist Pro AV met één oplossing te komen die de complexe problemen rond de installatie het hoofd zou kunnen bieden. Daarbij was ook Voice Lift een vereiste van het project.

“KPMG vroeg me met mogelijke oplossingen te komen waardoor handheld en lavalier-microfoons tijdens normale sessies niet langer nodig zouden zijn,” legt Jon Maguire, Client Direct Sales Manager van Pro AV, uit. “De kwaliteit van de MXA910 is naar mijn idee superieur aan alles wat er verder op de markt is.”

“Er is een hele groep mensen die met afgrijzen naar microfoons kijkt,” voegt Guy toe. “Het fantastische aan de combinatie van de MXA910 en Voice Lift is dat dat allemaal wegvalt. Je hoeft mensen niet langer een microfoon in de hand te geven; ze hoeven alleen maar te praten, en hun stem wordt direct opgevangen.

“Het heeft de samenwerking veel gemakkelijker gemaakt.”

Dankzij de flexibiliteit van de MXA910 volstaat het systeem ook ruimschoots voor videoconferenties, zeker als er deelnemers op afstand meepraten, waarbij de MXA910’s samen met het Voice Lift worden gebruikt.

“Het gesprek verloopt alsof de persoon zelf aanwezig is. Pas wanneer je de Voice Lift uitzet, merken mensen het verschil,” onthult Guy.

De MXA910 van Shure blinkt uit in gerichte gesprekken omdat hij voorzien is van Steerable Coverage™ en een ingebouwde, automatische mengfunctie, wat helpt om elke stem overal in de ruimte haarfijn op te vangen.

Met de automatische positioneerfunctie van de Designer System Configuration Software van Shure kan de dekking van de lobben eenvoudig worden afgesteld, zodat bedrijven als KMPG het beste resultaat uit hun gesprekken halen.

De MXA910 kan eenvoudig worden aangesloten op het uitgebreide ecosysteem van audioapparaten op netwerkbasis van Shure en derden, zoals Dante™ en AES67.

De Shure Network Audio Encryption kan worden ingeschakeld wanneer deze samen wordt gebruikt met de IntelliMix® P300 Audio Conferencing Processor of de ANI Audio Network Interfaces van Shure, die gebruikmaken van AES-256 techniek om vertrouwelijk materiaal te beveiligen.