Chicago,

De nieuwste innovatie in draadloze technologie van Shure biedt ongeëvenaarde RF- en audioprestaties voor 's werelds voornaamste broadcastbedrijven, theatershows en evenementenlocaties.

Vandaag heeft Shure aangekondigd dat de bekroonde Axient® Digital ADX-serie draadloze zenders nu verkrijgbaar zijn bij alle wereldwijde resellers en distributeurs. Als nieuwe premium draadloze oplossing in de portfolio van Shure biedt de ADX-serie verbeterde functies en producten, waaronder de ADX1 en ADX2 bodypack en handzenders, ADX2FD frequentiediversiteit handheld en ADX1M, de eerste micro bodypack met een interne zelf afstemmende antenne. ShowLink®-compatibele zenders bieden real-time bediening op afstand plus automatische detectie en vermijding van interferentie. Om te blijven voldoen aan de veranderende klantbehoeften, zijn de ADX-serie zenders compatibel met het Axient Digital-ontvangstplatform en zijn toegewijd aan het leveren van high-performance RF, uitzonderlijke audiokwaliteit, besturing en controle en schaalbaarheid van hardware.

De eerste micro bodypack-zender - een ongelooflijk klein, rond gevormde bodypack met een interne antenne – zorgt voor een grotere camouflage en draagcomfort in theaterproducties en andere toepassingen die een discrete plaatsing vereisen. Dankzij de baanbrekende RF-prestaties, de uitgebreide tuning, de High Density-modus en de encryptie maakt het micro-bodypack hoogwaardige, professionele draadloze digitale audio mogelijk.

"Ongeveer halverwege de set van Waitress the Musical schakelde ik de bodypacks over naar het ADX micro-bodypack en men merkte meteen op hoe licht en ergonomisch het was," zei de met een GRAMMY®-award bekroonde en singer-songwriter Jason Mraz. "Tijdens de eerdere shows droegen we zwaardere bodypacks onder onze kleding die ongemakkelijk waren en steeds een beetje naar beneden afzakten. Vanwege de interne antenne is de micro-bodypack van ADX veel kleiner, soepeler en compacter - ik wist niet eens dat het er was. Ik vond het meteen geweldig. "

De zenders uit de ADX-serie bevatten ook ShowLink voor real-time besturing van alle transmitterparameters, interferentiedetectie en vermijding. De ShowLink-afstandsbediening biedt onmiddellijke aanpassing van kritieke instellingen binnen het netwerk. In combinatie met het AD610 ShowLink-Access Point, wordt een draadloos netwerk tot stand gebracht tussen de gekoppelde Axient Digital-zenders en -ontvangers die realtime controle over het gehele Axient Digital-dekkingsgebied mogelijk maken.

Jagged Little Pill, een musical die in 2018 in première ging in het American Repertory Theatre aan de universiteit van Harvard (ART), gaat naar Broadway in 2019. "Voor Jagged Little Pill hebben we het ShowLink Access Point gebruikt om actief en automatisch interferentie te controleren en het toelaten om op afstand de frequenties te veranderen. We waren in staat om problemen op te lossen en aan te pakken zonder de acteur te hoeven opsporen die aan de microfoon is bevestigd, "zei Bryan Atterberry, assistent-geluidsbeheerder bij de A.R.T. "Ik kan de gevoeligheid of versterking aanpassen, de frequentie van een microfoon wijzigen of zelfs de stroomuitgang in realtime op afstand aanpassen. ShowLink werd een belangrijk onderdeel van de manier waarop we audio voor de show hebben beheerd."

Het Axient Digital Wireless System beschikt over tal van gebruiksvriendelijke functies en voordelen:

  • High-performance RF-integratie Axient Digital, dat alle mogelijkheden bevat die professionele producties vereisen, is ontworpen voor maximale signaalstabiliteit. Het beschikt over true digital diversity met Quadversity ™ -ontvangstechnologie, waardoor het potentieel voor signaalvervaging of interferentie die uitval kan veroorzaken aanzienlijk wordt beperkt. De Quadversity-modus stelt gebruikers in staat om sets van diversity-antennes in verschillende zones te plaatsen, of het aantal antennes in een enkele zone te verdubbelen, om RF-signaal-ruis in uitdagende omgevingen te verbeteren. De High Density-modus verhoogt het maximale aantal simultane systeemkanalen van 17 tot 47 per 6-MHz TV-band (van 23 tot 63 per 8-MHz TV-band), terwijl de uitzonderlijke geluidskwaliteit behouden blijft.
  • Audiokwaliteit - Axient Digital heeft zuivere digitale audio via Dante / AES67 en AES3 en heeft een bereik van 20 Hz tot 20 kHz met een vlakke frequentierespons en een nauwkeurige tijdelijke respons. Axient Digital biedt ook een breed dynamisch bereik, AES-256-codering en een indrukwekkende latency van 2 ms van de mic-transducer naar de analoge uitgang.
  • Command and Control-Axient Digital is compatibel met Wireless Workbench® en de ShurePlus ™ Channels-app voor efficiënte besturing en configuratie, optimaal spectrumbeheer en frequentiemonitoring. Bovendien biedt Axient Digital netwerklading via een reeks slimme, krachtige batterijen en laders.
  • Hardware en schaalbaarheid - Axient Digital's brede afstemmingsbereik van maximaal 184 MHz voor alle zenders en ontvangers bestrijkt een uitgebreid spectrumbereik en vereenvoudigt de inventaris. Dual- en quad-ontvangeropties, gecombineerd met een gemeenschappelijk ontvangerplatform dat zowel AD- als ADX-zenders ondersteunt, maximaliseren de gebruikersflexibiliteit en schaalbaarheid.

"Bij het opzetten van een productie als Jagged Little Pill, is het absoluut noodzakelijk om een ​​onberispelijke RF, audiokwaliteit en schaalbaarheid te garanderen," zegt Alison Schaefer, production audio technician bij A.R.T. "Axient Digital's ondersteuning van Wireless Workbench bracht onze productie naar een hoger niveau. Het bood een volledig uitgebreide interface voor het beheer van elk aspect van de prestaties, inclusief levensduur van de batterij, signaalsterkte en RF-interferentie. Als er iets gebeurde dat me zorgen baarde, zoals een lage levensduur van de batterij, kon ik snel de exacte bodypack of de microfoon vinden die moest worden opgeladen. De mogelijkheid om de batterij en de RF-status te monitoren gaf ons voortdurend vertrouwen tijdens de hele serie. "

Ga voor meer informatie over Axient Digital en ADX draadloze zenders naar https://www.shure.nl/axientdigital/adx-series