Amsterdam / NL,

All-In-One Wireless Solution is Now Available

Shure heeft op de Integrated Systems Europe (ISE) 2019 bekendgemaakt dat zijn Microflex® Complete Wireless (MXCW) conferentiesysteem vanaf nu verkrijgbaar is. Als eersteklas oplossing in de conferentieportfolio van Shure biedt MXCW draadloze vrijheid en flexibiliteit voor conferenties, vergaderingen en events bij overheids-, bedrijfs-, hotel- en onderwijsfaciliteiten - en meer. Deze alles-in-één-conferentieoplossing is ideaal voor situaties waar het systeem snel en intuïtief moet worden geïnstalleerd en afgebroken, en is speciaal ontworpen om exceptionele audiokwaliteit, betrouwbare audio en gebruiksgemak te bieden.

Deze draadloze conferentie-units, die bestaan uit een microfoon, luidspreker, tolkfunctie, bedieningselementen en touchscreen, rekenen af met de beperkingen van kabels bij het gebruik in ruimtes waar een flexibele stoelindeling gewenst is, of tegen historische decors waar permanente installatie (zoals boren in tafelbladen) geen optie is. Van belang is dat de meeste overheidsorganen multifunctionele ruimtes gebruiken. Deze ruimtes worden door een groot aantal mensen voor allerlei doeleinden gebruikt, van een korte interne bespreking tot commissievergaderingen of grote publieke bijeenkomsten. Een flexibele stoelindeling, en een bijbehorend, schaalbaar conferentiesysteem, zijn dan een must. Bovendien komt de afwezigheid van zichtbare bekabeling tegemoet aan de huidige vraag naar een gestroomlijnde en nette installatie. Het bevordert ook de natuurlijke interactie tussen de deelnemers, die niet langer worden beperkt door verbindingen. Nu kunnen ze zich zonder beperkingen verplaatsen en communiceren.

Omdat er geen bekabelde aansluiting nodig is, kunnen IT-managers en AV-professionals het systeem in een paar minuten installeren en configureren. Als een vergadering op het laatste moment gepland wordt, kunnen de gebruikers het systeem gewoon tevoorschijn halen en configureren voor de bijeenkomst. Hierbij komt nog dat Automatic Gain Control en onze eigen audiocodec ervoor zorgen dat MXCW natuurlijke, goed verstaanbare audio en constante spraaklevels voor alle deelnemers biedt, met uiterst productieve en boeiende gesprekken als resultaat.

“Het systeem werkt gewoon direct uit de doos. Met - naast de mikes - alleen een laptop, een switch, de APT en twee kabels heb je een vergadersysteem van topkwaliteit dat de concurrentie het nakijken geeft,” aldus Mark Breakspear, Production Manager, DLC Events, Dubai, VAE. “Je sluit de APT aan op de PoE-switch, zet de mikes aan, en binnen een minuut heb je een functioneel vergadersysteem. Dit product verkoopt gewoon zichzelf.”

slim gebruik te maken van de kracht van Shure‘s techniek voor frequentiecoördinatie maakt Microflex Complete Wireless tijdrovende frequentieaanpassingen en onderbrekingen overbodig. Daarnaast wordt MXCW ondersteund door de techniek voor interferentiedetectie en ruiswering van Shure, voor een betrouwbaar zendsignaal, ook in de drukste RF-situaties. In combinatie met de AES-128-audio-encryptie voor verbeterde privacy en één enkel accesspoint biedt het integrators en AV-professionals onvertraagde controle over het gehele draadloze dekkingsgebied.

“Het MXCW systeem is uiterst betrouwbaar, en dat heeft me vanaf het eerste begin overtuigd. Nog een enorm voordeel is de Dante-optie, waarmee klanten het Shure systeem naadloos kunnen integreren in hun bestaande systeemomgeving,” aldus Matthias Scheffe van Ton & Technik Scheffe Nuembrecht in Duitsland.

Shure (www.shure.com) geeft mensen al bijna een eeuw lang buitengewoon geluid. Het bedrijf, opgericht in 1925, is een vooraanstaande, wereldwijd opererende fabrikant van audioapparatuur die bekendstaat om zijn kwaliteit, prestaties en duurzaamheid. Wij maken microfoons, draadloze microfoonsystemen, in-ear monitors, oortelefoons en koptelefoons, conferentiesystemen en meer. Voor kritisch luisteren of zwaarwegende momenten op het podium, in de studio en vanuit de vergaderruimte kunt u altijd vertrouwen op Shure.

Het hoofdkantoor van Shure staat in Niles in Illinois, Verenigde Staten. We hebben meer dan dertig productielocaties en regionale verkoopkantoren in heel Noord- en Zuid-Amerika, EMEA en Azië.