Het toonaangevende biotechnologie- en farmaciebedrijf Bayer maakt bekend hypermoderne AV-systemen te hebben geïnstalleerd in zijn nieuwe Green Park-hoofdkantoor in Reading. Hierbij hebben MiX Consultancy en Focus 21 effectieve conferentiesystemen voor de diverse multifunctionele overlegruimten, vergaderlocaties en presentatiezalen in het hart van dit vier verdiepingen tellende gebouw weten te creëren. Hiervoor gebruikten ze Shure Microflex Advance-producten.

Over de MXA910

Het zijn de best presterende microfoons op de markt, die in elke ruimte een goede dekking weten te realiseren.

Justin Paveley, Projects Director bij Focus 21, integrators voor de Bayer HQ refit

De grootste van de nieuwe ontmoetingsruimten kan worden gesplitst in een aantal kleinere ruimten, maar kan ook als één grote 'gehoorzaal' worden gebruikt. De afmetingen en de flexibele indeling van de ruimte vormden een uitdaging wat betreft de keuze van een netwerkconferentiesysteem voor het registreren en overbrengen van een helder en goed verstaanbaar geluid.

In de grote vergaderzaal werd een Microflex® Wireless AV-conferentiesysteem geïnstalleerd. Ook werden er twee Microflex® Advance™ MXA910 plafondarrays opgehangen in de grote zaal.

Microflex Wireless kan het opgenomen geluid door het hele gebouw en daarbuiten verspreiden via het bestaande bedrijfsnetwerk, en dat biedt maximale flexibiliteit. De MXA910 plafondarrays creëren met de Steerable Coverage™-technologie van Shure softwarematig acht aparte dekkingsgebieden die elke geluidsbron heel nauwkeurig oppikken ongeacht waar ze zich precies bevinden ten opzichte van de array. Dit systeem levert een hoogwaardige geluidsregistratie op elke plek van de ontmoetingsruimte, ongeacht de indeling ervan.

"Het zijn op dit moment de best presterende microfoons op de markt, die in elke ruimte een goede dekking leveren," aldus Justin Paveley, directeur projecten van Focus 21, de systeembouwers bij dit Bayer-project. "In esthetisch opzicht zijn ze bovendien veel subtieler dan plafondmicrofoons, en dat sluit weer goed aan bij de eisen van deze klant. "