Brussels / Belgium

Toen het BIRA - het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie - hun audiovisuele systemen wilde vernieuwen, schakelde Auvicom voor het installeren van het audiosysteem Shure Distribution Benelux in.

Over de Microflex Wireless

Microflex Wireless van Shure leverde ons de hoge kwaliteit waar we naar op zoek waren plus uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst

Peter Van Den Daele, Manager Audiovisuele Installaties bij Auvicom.

Het doel van het project was simpel, een compleet nieuwe audiovisuele oplossing voor twee nieuwe vergaderzalen. Verder moesten deze zalen en de audiovisuele apparatuur desgewenst tot één ruimte kunnen worden samengevoegd. De nieuwe audiovisuele apparatuur moest ook compatibel zijn met bestaande telefonische conferentietoestellen.

 

Volledig schaalbare oplossing met een discreet design en een uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit.
 "De klant vroeg om een flexibel draadloos systeem dat zowel kan worden gebruikt voor conferenties als voor presentaties," vertelt Peter Van Den Daele, manager audiovisuele installaties bij Auvicom. “Microflex Wireless van Shure leverde ons de hoge kwaliteit waar we naar op zoek waren plus uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst.”
Beide vergaderzalen zijn uitgerust met vier draadloze grensvlakmicrofoons. Daarnaast beschikt één ruimte over een extra bodypack en een draadloze handmicrofoon voor toespraken en presentaties.
 Zo nodig worden alle microfoons versterkt via plafondluidsprekers wanneer de presentatiesituatie daar om vraagt. De zwanenhalsmicrofoons worden gebruikt voor telefonisch vergaderen en voor videoconferencing via de computer.

 

Makkelijk in te stellen en gebruikersvriendelijke systeemmonitoring op afstand.
De besturingssoftware maakt efficiënte controle en beheer van het systeem en de omgeving mogelijk. De faciliteitenbeheerder bedient desgewenst alle apparatuur op afstand via een browserprogramma terwijl de ruimten in gebruik zijn. Het systeem sluit bovendien naadloos aan op Creston Media Control.