Over de DDS 5900

We kozen voor Shure DIS 5900 omdat dit systeem een kristalhelder geluid combineert met flexibele instellingen en een intuïtieve bediening.

Jeroen Willems - specialist audioproducten van Face

Gemeenteraad Beringen gaat digitaal met Shure DIS DDS5900
De gemeenteraad van Beringen besloot onlangs om hun bestaande discussiesysteem te vervangen door een gloednieuw digitaal Shure DIS5900-systeem . Face kreeg opdracht het hele project te realise

Duidelijke communicatie is cruciaal - vooral voor een gemeenteraad. In de raadkamer van het stadhuis van Beringen, “De Raadzaal”, worden niet alleen raadsvergaderingen gehouden, maar ook lokale persconferenties en informatiebijeenkomsten.

"Het bestaande analoge systeem was verouderd en compleet versleten, en dus hebben we gekozen voor vervanging door een digitaal systeem” aldus Jeroen Willems - specialist audioproducten van Face. “We kozen voor Shure DIS 5900 omdat dit systeem een kristalhelder geluid combineert met flexibele instellingen en een intuïtieve bediening.”

Glenn Willems - Face-accountmanager: "Het systeem bestaat uit een centrale eenheid CU5905 die 37 losse DC5980-deelnemertoestellen beheert. Door een draadloos access-point te gebruiken, zijn alle instellingen via een tablet op afstand te programmeren en te beheren".

Moduskeuze

Voor verschillende gebruiksscenario’s van de ruimte zijn voorgeprogrammeerde instellingen te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld kiezen of alle toestellen mogen spreken, of een instelling kiezen waarbij alleen de voorzitter bepaalt welke deelnemer mag spreken. Een derde optie is de "wachtrij op volgorde van aanmelding” waarbij de deelnemers “het woord vragen" zodat toch iedereen kan spreken terwijl het systeem automatisch de volgorde van aanvraag aanhoudt. Een vierde instelling activeert automatisch het toestel wanneer de spreker in de microfoon begint te praten.

Makkelijk te programmeren, intuïtieve bediening

De gebruikersinterface van het systeem is bijzonder intuïtief. De eerste keer dat we het systeem programmeerden, hoefden we de handleiding zelfs niet te raadplegen. Anderzijds presenteert het systeem na het installeren automatisch het sprekerkeuzemenu op de tablet van de voorzitter”.

Microfoonkeuze

Alle toestellen zijn uitgerust met Shure GM5924-zwanenhalsmicrofoons. In de microfoon zitten led's ingebouwd die de deelnemers een visuele terugkoppeling geven, zodat ze weten wanneer het hun beurt is om te spreken.

Jeroen legt uit: "Oorspronkelijk was het systeem voorzien van hypercardioïde microfoons, die we eigenlijk te richtingsgevoelig vonden. We hebben ze vervangen door cardioïde microfoons. De ruimte zelf is er stil genoeg voor - er is weinig galm en achtergrondgeluid, en op deze manier voorkwamen we dat de deelnemers buiten het registratiegebied van de microfoon praatten. De verstaanbaarheid van het hele systeem is met sprongen toegenomen. "