Klantbehoefte

Het beroemde stadhuis in Gdansk had behoefte aan een systeem waarmee openbare raadsvergaderingen beter te volgen zouden zijn.

Oplossing

Twee grote luidsprekers bedienen de raadzaal, twee kleinere zijn bij het spreekgestoelte geplaatst. Het geluid wordt vooral verspreid via de luidsprekers in de deelnemertoestellen, terwijl externe luidsprekers worden gebruikt voor presentaties en voor het weergeven van geluid van externe bronnen. Deelnemers loggen automatisch in met chipkaarten die hun stemrechten bepalen en die automatisch tellen van stemmingen mogelijk maken.

De voorzitter beschikt over een ruim touchscreen om de microfoons te bedienen en om stemmingen mee te houden. De stemresultaten worden direct afgedrukt en gearchiveerd zodat er geen handgeschreven verslagen meer nodig zijn. Ook de audio-opnamen van de vergaderingen worden gearchiveerd en zijn via ftp toegankelijk gemaakt.

Resultaat

Dankzij de hoge geluidskwaliteit en het stabiele signaal van het DCS 6000-systeem zijn vergaderingen nu beter verstaanbaar. De raadszittingen verlopen soepeler en alle toehoorders hebben baat bij het nieuwe systeem. Het verloopt allemaal gewoon veel efficiënter dan vroeger.

Vergelijkbare Case Studies

Gerelateerde oplossingen