ILO-opleidingsinstituut in Turijn (International Labour Organisation)

Dit centrum werd in 1964 gesticht als opleidingsinstituut van de Internationale Arbeidsorganisatie. Het verzorgt praktijkgerichte trainingen en opleidingen ter ondersteuning van regeringen, organisaties en anderen op het terrein van arbeid, sociale rechtvaardigheid en ontwikkeling.  

Klantbehoefte

Op het campusterrein staan vijf gebouwen die elk een continent vertegenwoordigen. Het nieuwe gebouw "Europa" biedt ruimte aan conferenties, seminars, workshops en media-evenementen georganiseerd door de Verenigde Naties en andere instellingen. Het conferentiecentrum bestaat uit vier modulaire ruimten met verplaatsbare wanden waar één grote plenaire zaal van kan worden gemaakt. De installaties moeten audiovisuele verbindingen, simultaantolkdiensten en videoconferencing leveren in verschillende configuraties.

Oplossing

Het draadloze Microflex-systeem van Shure met DECT-technologie bleek de ideale oplossing voor het conferentiecentrum “Europa". Het omvat acht access-points voor 56 vaste microfoons, vier handzenders en vier bodypacks voor een totaal van 64 microfoonkanalen. Voor het simultaantolksysteem koos de installateur voor het digitale infraroodsysteem DCS 6000 met vier infraroodstralers voor de zes tolkcabines, die flexibel aan de verschillende ruimten zijn toe te wijzen.

Resultaat

Het DCS 6000 en het Microflex Wireless-systeem zijn de perfecte keuze vanwege hun modulariteit, onderlinge compatibiliteit en hoogwaardige specificaties. Met deze nieuwe installatie kan het conferentiecentrum zelfs de meest veeleisende configuraties aan, ook wanneer die op korte termijn worden aangevraagd.

Vergelijkbare Case Studies

Gerelateerde oplossingen