Over de MXA910 + P300-IMX

Het systeem werkt uitermate goed en de geluidskwaliteit is fantastisch. We hebben een paar aanloopproblemen en softwarefoutjes gehad, die inmiddels zijn rechtgezet, maar dat zijn problemen die je normaal kunt verwachten. Een van de grootste problemen voor de deelnemers is juist dat ze erom moeten denken dat mensen aan de andere kant van de zaal horen wat ze zeggen als ze tijdens een vergadering een privégesprek houden!

Ik zou dit systeem zeker aanbevelen aan andere instellingen en organisaties die een dergelijk Voice Lift-systeem zoeken.

Allan Chesney, Chief Executive, IOA

De Britse beroepsorganisatie het Institute of Acoustics (IOA) heeft Shure MXA910 microfoons geplaatst in aanvulling op een innovatief Voice Lift-systeem in het hoofdkwartier van de organisatie in Milton Keynes. Dit dient om het natuurlijke spraakvolume te herstellen voor deelnemers achter in een zaal die wordt gebruikt als vergaderruimte en leslokaal voor cursussen over het werken met akoestiek.

Met zijn ruim 3000 leden is de Britse beroepsorganisatie het Institute of Acoustics (IOA) wereldvermaard vanwege zijn onderzoek, initiatieven en programma‘s op het gebied van de akoestiek.

Na de verhuizing naar het nieuwe hoofdkantoor in Milton Keynes zocht de organisatie een audioconferentiesysteem dat audio van hoge kwaliteit bood ter ondersteuning van de discussie tussen de deelnemers in de grote vergaderzaal, en ten behoeve van videoconferenties. Het moest een handsfree-systeem worden dat permanent in een ruimte kon worden geïnstalleerd die naar wens kan worden verdeeld en op meerdere manieren worden ingedeeld.

Transparantie van de audio was zowel in de zaal als online een kritieke factor, ook omdat het IOA dagelijks samenwerkt met ‘s werelds grootste experts op alle gebieden van de akoestiek.

Er werden drie Microflex® Advance™ MXA910 plafondarray-microfoons geïnstalleerd als onderdeel van een Voice Lift-systeem dat het natuurlijke spraakvolume voor deelnemers achter in de IOA-zaal moest herstellen. Dit betekent dat cursisten niet alleen profiteren van kristalheldere audio binnen de onderwijsomgeving, maar dat ook de cursisten die via internet deelnemen, precies dezelfde audio ontvangen als hun medestudenten in de zaal.

Het systeem vergroot niet alleen de kwaliteit van het opgenomen lesmateriaal, maar verbetert ook de algehele onderwijservaring omdat het audio van hoge kwaliteit tussen docenten en studenten biedt, waarbij zelfs de IOA-leden en akoestisch experts onder de indruk waren van de efficiency en transparantie van het geluid.

“Het systeem werkt uitermate goed en de geluidskwaliteit is fantastisch,“ aldus Allan Chesney, Chief Executive van het IOA.

“Ik zou dit systeem zeker aanbevelen aan andere instellingen en organisaties die een dergelijk Voice Lift-systeem zoeken.”