Over de MXA910 + P300-IMX

Er is een hele groep mensen die met afgrijzen naar microfoons kijkt. Het fantastische aan de combinatie van de MXA910 en Voice Lift is dat dat allemaal wegvalt. Je hoeft mensen niet langer een microfoon in de hand te geven; ze hoeven alleen maar te praten, en hun stem wordt direct opgevangen.

Het heeft de samenwerking veel gemakkelijker gemaakt.

Paul Guy, Collaboration Solutions Engineer, KPMG

De recente installatie van de Microflex® Advance™ MXA910 plafondarray-microfoon van Shure in de U-Collaborate-ruimte van KPMG in Canary Wharf, GB heeft, als onderdeel van het nieuwe Voice Lift-systeem van het bedrijf, gezorgd voor flexibiliteit en een ongeëvenaard helder geluid.

Anders dan conventionele versterkingssystemen stimuleert Voice Lift het frequentiegebied dat kritiek is voor de verstaanbaarheid, waarbij het natuurlijke spraakvolume voor deelnemers achter in de zaal wordt hersteld dankzij een toename van het spraakvolume van 3 tot 6 dB. Het effect is zo subtiel dat de deelnemers het verschil pas merken als het systeem wordt uitgeschakeld.

Het bedrijf U-Collaborate biedt met een innovatieve, op maat gemaakte omgeving binnen KPMG de ideale ruimte om klanten te helpen complexe problemen te overwinnen door effectieve inzichten en expertise in het oplossen van problemen voor het MKB te bieden tijdens live events met maximaal 120 deelnemers, die samen aan effectieve oplossingen voor de uitdagingen in de markt werken.

Er was een systeem nodig dat hielp met de samenwerking en dat voldeed aan de eisen voor live evenementen en conferenties, dat ook voorzien was van Voice Lift om een natuurlijk spraakvolume te bieden aan maximaal 80 deelnemers achter in een grote zaal, en dat handheld en lavalier-microfoons tijdens de sessies overbodig zou maken.

De Microflex® Advance™ MXA910 plafondarray-microfoon van Shure werd ingezet in combinatie met Voice Lift, waardoor het spraakvolume in de hele ruimte toenam van 3 tot 6 dB, met daarnaast een systeem dat beter is toegesneden op gebruik tijdens videoconferenties.

De communicatie en samenwerking verlopen veel gemakkelijker nu Voice Lift samen met de MXA910’s een flexibele en elegante audio-oplossing biedt.

“Veel van ons werk is eigenlijk gesprekken voeren,” aldus Paul Guy, Collaboration Solutions Engineer, KPMG. “Mensen uit allerlei onderdelen van het bedrijf praten met elkaar om elkaars verschillende invalshoeken te leren kennen.

“Het heeft de samenwerking veel gemakkelijker gemaakt. Je kunt je normale spreekstem gebruiken, zonder bewust in een microfoon te hoeven praten. Dat is volledige vrijheid.

“We geven onze eigen postdoc-cursus akoestiek, en dus wilden we een ruimte die we als directiekamer en als collegezaal konden gebruiken. We krijgen nu een aanzienlijk betere respons van de cursisten. Zelfs zozeer dat de studenten die hier vroeger naar de colleges kwamen, nu liever online deelnemen. Ik krijg zelfs veel complimenten van akoestici voor de goede werking van ons systeem.

“We zijn heel tevreden over ons werk, en het functioneert uitstekend.”