De New York University School of Law (NYU Law) is één van de meest prestigieuze rechtenfaculteiten in de Verenigde Staten. NYU Law is gevestigd in Greenwich Village op Manhatten in New York City, en is een populaire locatie voor politici, zakenmensen en rechtsgeleerden om speeches te houden en om deel te nemen aan paneldiscussies. Bij al deze gelegenheden zijn een onopvallende en betrouwbaar werkende geluidsversterking van cruciaal belang om een optimale spraakverstaanbaarheid en een helder geluid te realiseren. Met dat gegeven als uitgangspunt koos Kevin Fox, de associate director media services van deze rechtenfaculteit, voor een verplaatsbaar Shure DDS 5900 Digitaal Discussiesysteem met 40 kanalen. Met deze alles-in-één oplossing kunnen medewerkers van NYU Law het geluidssysteem nu heel makkelijk aanpassen op het aantal deelnemers aan de bijeenkomst en aan andere factoren, waaronder de akoestiek van de ruimte, het formaat van de vergadertafel en de stoelopstelling.

Voor deze installatie was NYU Law specifiek op zoek naar een flexibel en verplaatsbaar systeem dat snel is te installeren. Aangezien NYU Law beschikt over meer dan 30 conferentieruimten en auditoria, bleek al snel dat DDS 5900 hét ultieme audiosysteem is dat het beste past bij de zeer uiteenlopende behoeften van dit opleidingsinstituut. Gezien het hoge aantal formele bijeenkomsten zocht Fox bovendien naar een systeem met een “presidentiële uitstraling” en een hoge betrouwbaarheid. En Shure heeft op al deze punten een zeer goede naam in de audio-industrie.

NYU Law benut op dit moment 40 kanalen van het DDS 5900-systeem dat maximaal 250 deelnemers aankan. Het ondersteunt bovendien vier microfoonbedienings­functies: automatisch, handmatig, First-In/First-Out en VOX (spraakgestuurd), wat het systeem extra veelzijdig maakt. Een andere belangrijke functie van DDS 5900 is de mogelijkheid om het hele systeem te bedienen via een tablet of computer met een internetbrowser, én via mediabeheersystemen van derden.

Als populaire locatie om speeches te geven en paneldiscussies te organiseren voor politici, zakenmensen en rechtsgeleerden, wilden we over een stijlvol conferentie­microfoonsysteem kunnen beschikken dat geluid helder overbrengt.

Kevin Fox koos als associate director media services van NYU Law niet alleen om budgettaire redenen voor het Shure DDS 5900 digitale discussiesysteem, maar ook vanwege diens presidentiële uitstraling en prestaties.

In dit specifieke geval zijn verplaatsbare deelnemertoestellen gebruikt die meer flexibiliteit creëren in het aanpassen van het systeem aan het doel waarvoor de ruimte wordt gebruikt. Het discussiesysteem is ingericht voor maximaal 250 deelnemers.