Straubing-Bogen / Germany

Gemeenteraad van de Duitse deelstaat Beieren kiest voor DIS-conferentiesysteem met draadloze Shure-producten

Gemeenteraad Straubing-Bogen installeert DIS DCS 6000 & Shure ULX-D microfoonsysteem in hun raadkamer

Over de DCS 6000

Zodra de licenties waren geïnstalleerd op alle deelnemertoestellen, werkte het systeem meteen foutloos. Het systeem is dan ook — conform de reputatie van Shure op het gebied van kwaliteit — 100% betrouwbaar gebleken, waarmee onze verwachtingen volledig zijn ingelost.

Peter Haberl, projectmanager bij digitech GmbH & Co. KG

Klantbehoefte

De raad wilde elke spreker voorzien van een systeem waarmee ze een heldere en verstaanbare bijdrage aan het debat kunnen leveren, en dat zonder veel aanpassingen in het bestaande meubilair van de raadzaal was aan te brengen, met zo min mogelijk kabels in onopvallende en onderhoudsarme kabelgoten. Daarnaast vroeg de raad om een conferentiesysteem met encryptie om de vertrouwelijkheid van gesloten zittingen te garanderen.

Oplossing

De oplossing die systeemontwerper Josef Wittenzellner uit Straßkirchen bedacht, bestaat uit een DIS DCS 6000 digitaal conferentiesysteem met 76 deelnemertoestellen (één voor elke stoel in de kamer) in combinatie met Shure ULX-D digitale draadloze microfoons, geleverd door systeembouwer digitech GmbH & Co. KG uit Patersdorf. De Shure- en DIS-systemen voorzien elke stoel in de kamer van een unit met microfoon, een ingebouwde luidspreker, een eenvoudig bedieningspaneel en toegang tot tolkfuncties. Het ULX-D draadloze systeem levert een hoogwaardige 24-bits/48 kHz digitale geluidskwaliteit, biedt efficiënt gebruik van het RF-spectrum ter plaatse en gebruikt geavanceerde lithium-ion accutechnologie, plus AES-256 encryptie.

Resultaat

Dankzij de ingebouwde luidsprekers in elke unit zijn alle aspecten van het raadsoverleg door alle aanwezigen tot in detail te volgen, ongeacht waar ze zitten. Ook hoeven er geen zwakke signalen meer extreem versterkt te worden, wat de verstaanbaarheid aanzienlijk verbetert. Elk deelnemertoestel is een compacte en gebruiksvriendelijke unit, die netjes is weggewerkt in het werkblad voor elk raadslid.

"Zodra de licenties waren geïnstalleerd op alle deelnemertoestellen, werkte het systeem meteen foutloos. Het systeem is dan ook — conform de reputatie van Shure op het gebied van kwaliteit — 100% betrouwbaar gebleken, waarmee onze verwachtingen volledig zijn ingelost." aldus Peter Haberl, projectmanager van digitech GmbH & Co. KG.

"De belangrijkste aspecten van het DCS 6000 systeem waren voor ons zijn hoge kwaliteit en verstaanbaarheid, plus zijn gebruiksvriendelijkheid en het gemak waarmee het systeem was in te bouwen in het bestaande meubilair van de raadkamer. We waren hiermee in staat om een hoogwaardige oplossing te leveren voor relatief lage kosten," zo sprak Christian Koebke, projectmanager van Shure Distribution GmbH.

De ontwerpers en systeembouwers waren onder de indruk van de informatie en van de technische ondersteuning die Shure Distribution leverde tijdens de ontwerpfase van het project, en zeiden dan ook: “Dit is de manier van samenwerken waar elke AV-systeembouwer en klant op hoopt.”

Vergelijkbare Case Studies

Gerelateerde oplossingen