Over de MXA910

Given the brief of the project to extend system flexibility, Shure were a natural choice for our client, largely due to the available API, Remote Management, and System Integration capabilities.

Steve Royans, Business Development Director, Snelling Business Systems

De University of Surrey werd opgericht als toonaangevend Brits instituut voor bedrijfskunde en is al meer dan 125 jaar ervaren in en toegewijd aan eersteklas academische activiteiten. Het instituut vormt zijn nieuw verworven kennis met passie om tot praktische innovaties die mensenlevens verbeteren.

Bij dit project moest de onderwijsinfrastructuur voor de Surrey Business School, waaronder een aula met ruim 400 zitplaatsen en lokalen op de begane grond, eerste en tweede verdieping, worden vernieuwd zodat hij zou voldoen aan de wensen van drie verschillende groepen gebruikers, zonder dat er voorafgaande training of gespecialiseerde IT-ondersteuning nodig zou zijn.

Een samenwerking tussen Snelling Business Systems en Shure waarmee één enkel AV-systeem werd gecreëerd dat aansloot bij de wensen van drie groepen gebruikers: colleges in de aula/lokalen, live evenementen en bioscoop, met ‘plug & play’-functionaliteit zodat het systeem ook door niet-specialistisch personeel gemakkelijk kon worden gebruikt.

Snelling en Shure hebben een effectief, eenvoudig te gebruiken systeem afgeleverd dat in vijf minuten kan worden ingesteld. De academici kunnen elke lesruimte binnenlopen en erop vertrouwen dat het systeem optimale prestaties levert, zonder enig compromis aan de wensen of verwachtingen van een van de groepen.

Het technische team van Shure heeft in de universiteit een flexibel gebruiksvriendelijk systeem gecreëerd dat is ontworpen om snel en betrouwbaar en met één druk op de knop over te schakelen tussen de diverse gebruikersmodi. Het team bood op de hele campus technische ondersteuning en hield streamtests tussen de lesruimtes om de Microflex® Wireless capaciteiten te beoordelen op RF-stabiliteit en bediening via het netwerk.

“De omvangrijke capaciteiten van het systeem zijn ideaal voor onze verschillende toepassingen, van colleges tot live evenementen en conferenties, en als bioscoop,” aldus Rob Purcell, Head of Learning Spaces Technology van de University of Surrey. “Voor dagelijks gebruik zijn er geen instellingen vereist, wat garandeert dat de docent gerust kan zijn dat het systeem zonder IT-ondersteuning functioneert. Traditionele colleges en seminars kunnen met één druk op de knop worden opgenomen, wat het systeem ideaal maakt voor de huidige online studieomgeving.

“Nog een fantastisch aspect van het design is de veelzijdigheid. In de eerste zes maanden konden we de ruimte met dit AV-systeem radicaal opnieuw organiseren, zodat diverse indelingen en forums mogelijk werden. Dankzij dit AV-systeem met zijn high-tech specificaties overtreffen al onze evenementen de verwachtingen van de vaak veeleisende deelnemers.”

Steve Royans, Business Development Director van Snelling Business Systems, voegt toe: “Gezien de eis dat het project de flexibiliteit van het systeem moest vergroten, was Shure een vanzelfsprekende keus voor onze klant, vooral vanwege de capaciteiten op het gebied van API, besturing op afstand en systeemintegratie.

“We zochten een systeem dat niet alleen eenvoudig is in het dagelijks gebruik, maar ook in meerdere configuraties te bedienen is. De aula heeft bijvoorbeeld drie sterk uiteenlopende groepen gebruikers, en het systeem moet voldoen aan hun wensen en tegelijk de complexiteit van de onderliggende techniek maskeren. Terwijl academici een systeem willen dat met een paar knoppen operationeel is, vraagt het team voor de live evenementen een veel complexere reeks opties.”

Omdat audio een integraal onderdeel van elke lesomgeving vormt, is ervoor gekozen om de upgrade te completeren met het Microflex Wireless systeem van Shure. Dit systeem biedt microfoons van topkwaliteit die een natuurlijk, precies geluid en grote verstaanbaarheid leveren.

Alle microfoons worden gebruikt in combinatie met opnamesoftware voor colleges, wat garandeert dat in het hele systeem heldere audio wordt geleverd, en de ideale werkomgeving voor studenten en docenten wordt gecreëerd.