Snelling Business Systems is een samenwerkingspartner van Shure Distribution UK die de opdracht kreeg om een bestaand conferentiesysteem voor 115 deelnemers te vervangen. De aanbesteding specificeerde een systeem met een levensduur van minimaal tien jaar en een garantie op de gebruikte apparatuur van minimaal vijf jaar.

Het doel van het project was om het verouderde omroepsysteem van de raadkamer te vervangen door een nieuw systeem met een tweeledig doel; een hogere geluidskwaliteit leveren voor de raadsvergaderingen en meer betrokkenheid creëren onder de inwoners van de gemeente.

De installatie moest daarom een hoogwaardig systeem zijn dat streaming van de raadsvergaderingen en andere evenementen via internet mogelijk maakt, zodat iedereen met een computer, smartphone of tablet de vergaderingen kan volgen waarin over de toekomst van de stad wordt beslist.

Om aan deze tweeledige doelstelling te voldoen, leverde Shure Distribution UK aan Snelling Business Systems een DIS-conferentiesysteem voor 115 deelnemers. DIS is één van de meest toonaangevende merken ter wereld in geavanceerde elektronische apparatuur voor conferentietoepassingen.

Snelling vertrouwde op de ruim 60 jaar aan ervaring van DIS en op de ondersteuning van Shure bij de productontwikkeling om deze kennis te combineren met de nieuwste ontwikkelingen in digitale technologie.
Het geleverde Shure DIS DDS 5900 digitale discussiesysteem levert de volgende functionaliteiten:

  • Vergaderen
  • Tolken
  • Groepen
  • VOX (stemactivering)
  • Audio-encryptie

Het conferentiesysteem bestaat uit deelnemertoestellen met zwanenhalsmicrofoons, en een centrale versterker voor digitale overdracht van één zaalkanaal en twee tolkkanalen.

Bovendien moesten ook de oude apparatuur en kabels worden verwijderd, en worden vervangen door moderne CAT6-bekabeling en hypermoderne inbouwapparatuur om het design van de raadzaal niet aan te tasten.

Verbeterde spraakverstaanbaarheid

Dankzij het nieuwe conferentiesysteem en het tweeledige karakter van de oplossing die SDUK & Snellings leverden, zijn de raadsvergaderingen en de democratische processen die zich daar afspelen nu toegankelijker, opener en transparanter dan ooit.

"Wij zijn erg onder de indruk van Snelling Business Systems, zowel wat betreft de kwaliteit van de geleverde werkzaamheden als het realiseren van het tweeledige doel van de vervanging waarbij het nieuwe systeem ook webcasting mogelijk moest maken."