De WHU – Otto Beisheim School of Management is een internationaal gerenommeerde Business School met vestigingen in Vallendar/Koblenz en Düsseldorf en meer dan 1500 studenten. Al in de afgelopen jaren begon de particulier gefinancierde hogeschool te investeren in netwerkleren en de interne colleges met de modernste AV- en Remote-cameratechniek te registreren om ze voor alle studenten in optimale kwaliteit toegankelijk te maken. Nadat in de collegeruimtes, dankzij een omvangrijk Panopto-systeem in combinatie met een Crestron-signaalmanagement en mediabesturing een hoogwaardige beeldoverdracht werd gerealiseerd, werd door AV-Integrator,SIGMA System Audio-Visuell GmbH onlangs ook het audioniveau geüpgraded. Gedurende de laatste 12 maanden zijn meerdere college- en seminar-ruimtes met Shure Microflex Advance MXA910 plafondarray-microfoons uitgerust, om de opleidingsstof en discussiebijdragen van docenten en studenten overal en altijd in perfecte spraakkwaliteit beschikbaar te maken.

Nadat SIGMA System Audio-Visuell GmbH al voor de planning en installatie van de visuele collegeregistratie verantwoordelijk was geweest, had deze AV-Integrator met vestiging in Düsseldorf voor wat betreft de spraakoverdracht een bijzondere verantwoordelijkheid: „De klant had een microfoonoplossing nodig voor meerdere college- en seminarruimtes waarbij de studenten niet met een microfoon hoeven te reageren en zonder omwegen het college kunnen volgen.“ verduidelijkt Christian Backes, bedrijfsleider van SIGMA System Audio-Visuell GmbH.

De audio-overdracht wordt gebruikt bij overdracht tussen de beide WHU-vestigingen Vallendar en Düsseldorf en voor de studie via een E-learning- en streaming-platform.

Om de gedeeltelijk vast gemeubileerde gehoorzaal en deels flexibel in te delen seminarruimtes zonder wisselende kwaliteit in de spraakopname te bedienen, installeerde SIGMA System Audio-Visuell GmbH meerdere MXA910 plafondarray-microfoons van Shure, die met elk acht afzonderlijke opnamelobben een nauwkeurige automatische aanpassing van de opnamelobben aan de spreker of sprekers mogelijk maken.

Terwijl de gehoorzalen met drie tot vier MXA910‘s worden bediend, wordt in de flexibel gebruikte seminarruimtes steeds één MXA910 toegepast. Naast de onopvallend in witte uitvoering geïntegreerde plafondarray-microfoons kan de docent tijdens zijn college eventueel teruggrijpen op een klassiek QLXD14E draadloos netwerk met lavalier en bodypack.

„Door de MXA910-systemen wordt de opname en de streaming, vooral bij colleges met discussies, zonder barrières weergegeven. Op deze manier zijn de bijdragen van docenten en studenten vanuit elke positie in de ruimte zonder niveau- en kwaliteitsverlies te horen“, aldus Christian Backes. Superieure audiokwaliteit voor de bedrijfselite van morgen.