Shure Incorporated,

Het was begin februari in Amsterdam. Ik was op reis vanuit de Britse vestiging van Shure in Londen om de ISE (Integrated Systems Europe) 2019 te bezoeken, ‘s werelds grootste expositie voor AV en systeemintegratie. Ik was er, voor het eerst als vertegenwoordiger van Shure, om onze serie Microflex Complete van discussie- en conferentiesystemen te introduceren voor een publiek van ruim 80.000 bezoekers. Maar ik was er ook om te luisteren. Het was een fantastisch vierdaags evenement.

De vernieuwde Shure stand

Naast ons opvallende nieuwe logo bood de presentatie van Shure een innovatieve indeling, verdeeld in ervaringszones met het accent op conferenties, onderwijs en live producties. Dit weerspiegelde de bredere trend in de AV-sector dat techniek ervaringen mogelijk moet maken, en de nadruk minder op producten ligt. Het bood integrators de gelegenheid om hun klanten precies de juiste producten voor hun wensen te laten zien. Dit wordt steeds belangrijker, vooral in het ondernemingssegment.

Deze benadering werd goed ontvangen door bezoekers en de ISE. Tijdens de expo sleepte Shure bij de Stand Design Awards de prijs voor beste grote stand in de wacht.

Oplossingen op wereldschaal

Nog niet zo lang geleden vertrouwden wereldwijde organisaties op lokale integrators voor het ontwikkelen van specifieke oplossingen, op maat gemaakt voor de wensen van specifieke vestigingen. Nu worden cruciale beslissingen in het hele ondernemingssegment vaak genomen door specialisten binnen het bedrijf dat het product gebruikt. De trend richting gestandaardiseerde, wereldwijde oplossingen en de schaalvoordelen die ze opleveren, lijkt nog niet af te zwakken.

In het kader van de vraag naar wereldwijde oplossingen zoeken eindgebruikers, consultants en integrators fabrikanten die op wereldschaal producten kunnen leveren en ondersteunen. Shure’s nieuwe huisstijl en investeringen in dit segment laten zien dat het bedrijf goed is toegerust om in deze behoefte te voorzien.

Shure’s deelname aan de ISE dit jaar symboliseerde de grootste marketing-investering die het bedrijf in zijn 95-jarige geschiedenis heeft gedaan. Dat is tekenend voor hoe serieus wij de markt voor integrated systems nemen. Maar we zijn er bovenal trots op dat we een toonaangevende vernieuwer in audiotechniek voor de sector systeemintegratie zijn, met een achtergrond van bijna honderd jaar excellentie in innovatie en techniek.

Met het erfgoed dat we hebben opgebouwd in de professionele audiosector én de kennis en ervaring die we hebben verkregen (van NASA-missies tot Super Bowl-optredens), brengen we nu dezelfde graad van urgentie en betrouwbaarheid op de markt voor systeemintegratie. We weten dat op belangrijke vergaderingen elk woord telt. Shure heeft de techniek en de oplossingen die garanderen dat de communicatie kristalhelder is.

Microflex Complete op de ISE

Microflex Complete, dat op de expo officieel werd geïntroduceerd, heeft al veel aandacht gekregen van overheids-, bedrijfs- en onderwijsinstellingen. Met deze nieuwste aanwinst in de Microflex lijn hebben we nu een productserie die ontworpen is om aan alle wensen op het gebied van geïntegreerde audiosystemen te voldoen.

Onze nieuwe koers heeft geleid tot diverse interessante gesprekken met AV- en IT-professionals, partners en eindgebruikers op de ISE. De rol van software was een veelbesproken thema.

Producten worden slimmer, en het oude model van AV-ondersteuning, waarbij de klant moet wachten op ondersteunend personeel om een probleem op te lossen, is niet langer bruikbaar. Dat vormt een sterke stimulans om die problemen met software-oplossingen aan te pakken.

Als die mogelijkheid in een systeem is ingebouwd, kunnen eindgebruikers de apparatuur monitoren en eventuele problemen signaleren voordat die zich voordoen. Software kan ook tracking en analyse van het gebruik van apparatuur bieden. ‘Room tracking’ is natuurlijk niet nieuw, maar kan nu worden gerealiseerd met een slimme microfoon, waarmee het potentieel voor data-analyse verder wordt vergroot. Een voorbeeld:

In het verleden gaven reserveringssystemen aan dat een ruimte geboekt was, maar wisten eindgebruikers niet of die ook daadwerkelijk was gebruikt. Met gegevens van Microflex Advanced kan bijvoorbeeld worden nagegaan of de ruimte geboekt en bezet was, of de verbinding de hele lengte van de vergadering is stand bleef, en of alle deelnemers de hele vergadering betrokken waren.

Dit levert waardevolle en inzetbare informatie op. Als maar twee mensen elkaar regelmatig spreken in een ruimte voor tien mensen, kan het gesprek worden verplaatst naar een kleinere kamer, zodat de grotere ruimte vrij komt. Als de verbinding regelmatig wegvalt tijdens een vergadering, is wellicht een betrouwbaardere oplossing gewenst.

Een mooie toekomst

De ISE heeft duidelijk laten zien hoeveel kansen er liggen op de markt voor systeemintegratie. De bezoekerscijfers tonen aan dat de ISE 2019 de grootste expo tot nu toe was, en dat interessant genoeg 32% van de bezoekers en 17% van de exposanten de expo voor het eerst bezocht.

Dit duidt voor mij op een sterke markt met een groeiende aantrekkingskracht. Als we ons blijven richten op het creëren van oplossingen die het leven van de eindgebruikers gemakkelijker maken, zal deze groei zich zeker voortzetten.

Interesse in meer nieuws uit de sector? Abonneer u op onze e-mails op shure.com/subscribe en volg https://twitter.com/shuresystems.

Shure Incorporated

Shure is al meer dan negentig jaar een van de meest toonaangevende leveranciers van professionele audiotechnologie. Onze producten zijn altijd de eerste keus als audioprestaties een topprioriteit zijn. Shure Incorporated wordt vertegenwoordigd door een wereldwijd netwerk van partners in meer dan tachtig landen, met vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Azië.