De weg vinden in de complexe wereld van de AV/IT

Het samengaan van AV en IT heeft talrijke kansen en uitdagingen voor de AV-sector opgeleverd. Nu audio in netwerken cruciaal geworden is voor het faciliteren van moeiteloze samenwerking en communicatie op moderne werkplekken, wordt de behoefte aan een gemeenschappelijke taal voor AV en IT groter. Deze twee afdelingen moeten nauw samenwerken om veilige toepassingen te plannen en te implementeren.

In dezelfde periode heeft de relatie tussen fabrikanten, integrators en eindgebruikers een hogere graad van interactie bereikt. Een AV-systeem zou klanten in elke vergaderruimte overal ter wereld dezelfde gebruikerservaring moeten bieden. Klanten verwachten inmiddels wereldwijd naadloze, eenvoudige en geïntegreerde oplossingen.

Door de snelle verandering en vooruitgang in de netwerktechnologie moeten integrators en fabrikanten als partners samenwerken om te zorgen dat ze de vereiste expertise bieden bij elk product dat ze aanbevelen en installeren. Het Market Development-team van Shure garandeert dat het team de technische uitdagingen het hoofd kan bieden en eventuele problemen of zorgen bij partners kan ondervangen.

De missie van Market Development

Door het samengaan van AV en IT is een toch al complexe discipline nog iets ingewikkelder geworden. ‘AV’ is een taal die veel IT-professionals niet verstaan. In zijn rol van product- en systeemexpert kan het personeel van Market Development helpen die kloof te overbruggen en technische vragen van IT’ers helpen definiëren en verduidelijken. Dit kan verschillende vormen aannemen, van assistentie, scholing en instructie bij applicaties tot het ondersteunen en demonstreren van producten, alsmede het introduceren van nieuwe producten. Dit alles helpt om een gezamenlijke taal voor AV-integrators en IT-afdelingen te creëren.

Het opbouwen van goede relaties met onze integrators en hun klanten is altijd een kernwaarde van Shure geweest. Shure heeft een van de langst bestaande Market Development-teams in de sector, en dat is essentieel gebleken voor het versterken van de banden en het samen met onze integrators oplossen van problemen, namens hen voor hun klanten. Shure is ervan overtuigd dat de praktische betrokkenheid van ons Market Development-team, naast de innovatieve producten van het bedrijf, cruciaal is voor het opbouwen en onderhouden van zinvolle relaties met onze partners. 

Adviseren en assisteren met kennis en ervaring

Market Development neemt bij Shure een unieke positie in en omspant sales en marketing, applicatie-assistentie, systeemondersteuning en productontwikkeling. Daardoor zijn we in de positie om op verschillende punten in een project met eindgebruikers en integrators samen te werken, bij het plannen van nieuwe installaties dan wel het maximaliseren van de prestaties van bestaande producten. 

Market Development-partners zijn een bron van informatie, beschikbaar voor onze integrators en eindgebruikers. We zijn er in elk stadium van het proces: het bepalen van de wensen, het ontwerp of de installatie. We weten niet alleen of een product geschikt is voor een toepassing, maar geven ook advies als dat niet zo is, en stellen waar mogelijk een betere oplossing voor. Wat de situatie ook is, wij hebben de ervaring en de kennis om onze integrators en eindgebruikers te adviseren en te assisteren.

“…wij zijn er niet voor de snelle verkoop, maar bouwen aan relaties op de lange termijn en creëren het vertrouwen dat daarmee gepaard gaat.”

Shure’s Market Development-team heeft een veelzijdige expertise in de AV-sector en assisteert bij de vraag of een Shure product al dan niet binnen een bepaalde AV-applicatie past. We hanteren deze adviserende aanpak van onze producten zonder de opzet om snel iets te verkopen. We erkennen dat de waarde van ons advies van gelijk niveau moet zijn als de kwaliteit van onze producten. Dat garandeert dat we geen adviezen geven op basis van één enkele verkoop, en alleen adviezen geven die aansluiten bij de vereisten van het gewenste ontwerp.

Market Development vormt een toegevoegde waarde en is maar één van de voordelen die Shure te bieden heeft, naast onze trainingsprogramma’s, certificeringen, en natuurlijk onze toonaangevende producten. Shure is niet alleen fabrikant, maar ook een partner die integrators en partners hulpmiddelen biedt om ze een buitengewone ervaring te bezorgen. 

Het is onze missie om telkens opnieuw te voldoen aan de verwachtingen van klanten en die te overtreffen.

 

Troy Jensen

Deze veteraan werkt al dertig jaar in de audiovisuele industrie en heeft talloze advies- en managementposities op hoog niveau bekleed op het gebied van bouwkundige akoestiek, systeemontwerp, projectbeheer en bedrijfsvoering. Hij is tevens gekwalificeerd in verschillende computermodel- en evaluatietechnieken voor audiovisuele geluidsruimten, en dat is vooral handig wanneer hij als gastdocent optreedt voor het M.F.A. program for Technical Design and Production van de Yale School of Drama.