Andrew Low,

"Hallo? Zijn jullie daar? Kunnen jullie me horen? Ik versta jullie niet."

Komt deze situatie u bekend voor? We vergeten vaak dat spraak het belangrijkste medium is tijdens een vergadering en dat slecht geluid een effectieve communicatie in de weg staat, de deelnemers afleidt en zorgt dat de boodschap niet overkomt.

Videoconferenties zijn een essentieel hulpmiddel geworden in de moderne zakenwereld. Daarbij vergeet men nog wel eens dat de meeste informatie mondeling wordt overgedragen, en niet door het beeld. Als de camera uitvalt tijdens een videoconferentie kan het overleg vrijwel ongehinderd doorgaan; maar als het geluid wegvalt, is het einde oefening. Voor deelnemers aan conferentiegesprekken is het bovendien uiterst vermoeiend om zich op een slechte geluidskwaliteit te moeten concentreren. Dat vermindert de samenwerking en verlaagt de productiviteit.

Wij geloven dat een goede geluidskwaliteit bijdraagt aan het welzijn, de productiviteit, de creativiteit en de samenwerking van mensen op de werkvloer – en we geloven ook dat een goed geluid en een mooie vormgeving best samengaan.

De nieuwe Microflex® Advance™ microfoons van Shure zorgen voor ongehinderde communicatie door consistente en heldere spraakregistratie te leveren van alle deelnemers aan het conferentiegesprek, ongeacht waar ze zich in de ruimte bevinden. Maar belangrijker nog, Microflex Advance creëert optimale betrokkenheid van degenen aan de andere kant van de lijn door een heldere en soepele communicatie mogelijk te maken. Of u nu rechtop zit, achteroverleunt, een laptop gebruikt of tegen het presentatiescherm praat, u bent duidelijk te horen en, nog belangrijker, te verstaan.

"Met Microflex Advance ervaren uw medewerkers een veel hogere geluidskwaliteit tijdens conferentiegesprekken, en dat maakt vergaderruimten in kantoren en bedrijven tot werkplekken waar veel creatiever en productiever kan worden gewerkt." – Jim Evans, L&SI.

Microflex Advance stelt zich voor aanvang van het gesprek in op de eigenschappen van de conferentieruimte. De gepatenteerde Steerable Coverage-technologie registreert automatisch de spraak van alle deelnemers in de conferentieruimte, directiekamer of vergaderruimte en levert een heldere en verstaanbare geluidskwaliteit.

U hoeft bij vergaderingen geen extra tijd meer in te plannen om het geluidssysteem in te stellen. Door een natuurlijke, comfortabele en productieve vergaderruimte te creëren, staat effectieve communicatie ineens op de voorgrond en verdwijnt de technologie naar de achtergrond. Vergaderruimten krijgen een toegevoegde waarde door gebruik van onopvallende technologie die goed in moderne interieurontwerpen past.

Luister zelf

Wilt u als integrator of eindgebruiker zelf ervaren hoe goed Microflex Advance klinkt? Meld u dan aan voor een live demonstratie van Microflex Advance bij Shure Distribution Benelux B.V. in Culemborg (NL) of in Diegem (BE).

Hier aanmelden

"Ik kwam naar de demonstratie met een zeer sceptische kijk op plafondmicrofoonmodules maar ik denk er nu heel anders over." – Alex Venus, senior-consultant Worksmart Technology.

ISE stand

ISE stand[/p]

Bekroonde prestaties

Duizenden bezoekers zagen op de ISE 2016 een live demonstratie van het Microflex Advance-systeem dat bovendien werd bekroond met de titel Best of Show door het Installation International Magazine. Het juryrapport prees met name het idee om efficiëntere en productievere AV-conferentieruimten te creëren door de verstaanbaarheid te verbeteren zonder dat de techniek een opvallende plaats inneemt. Ook Gary Kayye van rAVe Publications beloonde de manier waarop MXA waarde toevoegt aan vergaderruimten door het systeem de titel Best New Meeting Room Audio Product te verlenen.

MXA Awards

MXA Awards

Microflex Advance MXA910 plafond array

MXA 910

MXA 910

De MXA910 plafond array is ideaal voor vergaderruimten waar men liever geen microfoons op tafel ziet. De Steerable Coverage-technologie richt de microfoons van de module automatisch op de sprekers. De selectieve technologie elimineert achtergrondgeluiden en levert optimale spraakverstaanbaarheid. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over bijgeluid van airconditioning of laptops, waar u de microfoons moet plaatsen of stapels documenten die ineens het geluid blokkeren. Via de software stelt u in hoeveel deelnemers er zijn en waar ze zitten. Eén enkele netwerkkabel volstaat om het audiosignaal te versturen, stroom te leveren (PoE) en om de module te besturen en op het netwerk aan te sluiten.

Voordelen

  • Heldere spraakregistratie, elke deelnemer is duidelijk te verstaan
  • Continue dekking en volumeregeling, zelfs wanneer deelnemers rondlopen
  • Voorkomt fouten in microfoongebruik en -bediening door automatisering van de techniek
  • Registreert tot 14 deelnemers (8 dekkingszones) met een consistente geluidskwaliteit in de gehele ruimte
  • Maakt luisteren minder vermoeiend door optimale spraakverstaanbaarheid

   "De plafondmicrofoonmodule kan onzichtbaar in een plafondplaat worden geplaatst of vlak onder het plafond worden opgehangen als een beamer." Chelsea Cafiero – CE Pro

Microflex Advance MXA310 tafel array

MXA 310

MXA 310

De MXA310 tafel array ideaal voor kleinere overleg- en vergaderruimten. Eén tafelmicrofoonmodule registreert tot acht deelnemers met elk hun eigen luistergebied, en maakt het plaatsen van losse microfoons overbodig. De module heeft bovendien geen last van het geluid van opgehangen projectoren of beamers en bevat de nieuwe torroid richtingskarakteristiek om zowel de verstaanbaarheid als het volume optimaal te regelen. Dit systeem is de perfecte standaardoplossing voor zakelijk gebruik omdat het zich door de juiste instellingen aanpast aan elke ruimte en tafelindeling. Eén enkele netwerkkabel volstaat om het audiosignaal te versturen, stroom te leveren (PoE) en om de module te besturen en op het netwerk aan te sluiten.

Moderne microfoons blijven in feite passieve elementen die geen onderscheid maken tussen gewenst geluid en ongewenst lawaai. Ze geven alles één op één door, en dat komt de verstaanbaarheid niet ten goede. Microflex Advance lost dit op met de unieke Steerable Coverage-technologie van Shure." – Erica Basnicki, Pro Sound News Europe

Voordelen

  • Maakt eenvoudiger opstellingen mogelijk met één microfoon voor zes personen
  • Voorkomt gebruiks- en bedieningsfouten door automatisering van de techniek
  • Levert optimale spraakverstaanbaarheid en volumeregeling
  • Onderdrukt omgevingsgeluid van beamers en andere bronnen

Andrew Low

Systems Marketing Manager

Shure UK

Andrew is Systems Marketing Manager voor Groot-Brittannië. Wanneer hij zich niet bezighoudt met vaste geluidsinstallaties, speelt hij gitaar in een van de kelders van de Londense pubs. Doorgaans vrij slecht. Andrew is een Amerikaan die nu al weer tien jaar in Londen woont, nadat hij in New York afstudeerde aan de School of Audio Engineering. Hij heeft nog steeds moeite om het lokale "taaltje" te begrijpen.