Door Guillaume Le Royer,

De stand van Shure op de grootste beurs voor geïntegreerde systemen van Europa trok meer bezoekers die op zoek waren naar AV-producten die zowel veiligheid als gemak bieden.

Niemand die de recente ISE-beurs in Amsterdam heeft bezocht zal ervan opkijken dat dit belangrijke evenement voor geïntegreerde systemen opnieuw alle records heeft gebroken, zowel qua aantallen bezoekers als exposanten. Bijna 81.000 mensen betraden begin februari het Nederlandse congrescentrum RAI om de nieuwste en mooiste technologie uit de AV-wereld te ontdekken. Ik kan zeker bevestigen dat er dit jaar meer bezoekers op de Shure-stand waren, en duidelijk meer consumenten dan ooit tevoren.

Het grootste voordeel van deelname aan de ISE is nog altijd dat we onze technologie in alle rust kunnen toelichten bij integrators en consumenten, en ze die zelf kunnen laten ervaren. Omdat het inmiddels de grootste AV-show voor de Franse markt is, is de ISE een belangrijke gelegenheid om klanten een overzicht van ons assortiment te geven. Maar behalve ze bij te praten over onze actuele producten kunnen we zo ook feedback van ze krijgen over die producten en de algemene koers bespreken die we voor onze technologie uitzetten.

Veel van de nieuwe AV-producten die me dit jaar tijdens de ISE opvielen, kwamen voort uit evolutie van eerdere apparatuur, vooral op het gebied van touch- en samenwerkingstechnieken. Maar hoezeer de dingen ook veranderen, één ding is zeker: simpele, veilige en effectieve tools die het leven gemakkelijker maken, zijn nog steeds de heersende norm voor zowel integrators als consumenten.

In dat licht heeft Shure op de ISE twee belangrijke mededelingen gedaan. Allereerst is de Intellimix® P300-processor voor audioconferenties nu beschikbaar, en dat is geweldig nieuws voor iedereen. Ten tweede bieden we nu ook Shure Network Audio Encryption, dat integrale audio-encryptie voor netwerken biedt bij gebruik van de P300 en geselecteerde Shure-ANI‘s in combinatie met Microflex® Advance™ en Microflex® Wireless. Daar kun je hier meer over lezen.

De impact van deze mededelingen is van enorm belang voor onze klanten.

Wat mij betreft is de P300 simpelweg magisch om allerlei redenen: Het is de perfecte partner voor Microflex. Het biedt verbeterde audiokwaliteit. De P300 zorgt ook voor een aanzienlijke verkorting van de installatietijd: een systeem kan nu binnen enkele minuten operationeel zijn, en er zijn geen uren kostbare programmeertijd ter plaatse meer nodig. En in combinatie met Microflex Advance/Microflex Wireless drukt het ook de totale kosten van de oplossing. Bovendien, mochten er serviceproblemen optreden of vragen rijzen, dan zijn we volledig in staat om support te bieden. Als gebundelde optie sprak de P300 vooral de IT-professionals op de ISE aan. Zij leken de eenvoud van de configuratie erg te waarderen, en waren misschien opgelucht dat het zo eenvoudig was dat ze geen audiotechnicus hoefden te zijn om hem op te starten!

In het verleden bestond er onder IT-administrators bezorgdheid dat AV-apparatuur op hun netwerken tot beveiligingsproblemen zou kunnen leiden. De introductie van Shure Network Audio Encryption zal onze staat van dienst op dit gebeid echter nog verder versterken. Encryptie beschermt audioverbindingen tussen Shure-producten in netwerken tegen inbraak op de beveiliging, en garandeert tegelijk dat de inhoud vertrouwelijk blijft zonder dat de geluidskwaliteit eronder lijdt.

Sinds de opening van de nieuwe Shure-vestiging in Parijs, vorig jaar, is er al een enorme toename te zien in de verkoop en het gebruik van Shure-audiotechniek in de regio. Certificering en scholing blijven cruciaal voor het succes op deze markt, en dat we in Amsterdam met zoveel belangrijke mensen in contact konden komen, betekende een prachtig begin van het jaar. Ik verheug me erop om voort te bouwen op het momentum van de ISE, en vooral op de interesse in de P300, om van 2018 het beste jaar voor Shure in Frankrijk tot nu toe te maken.

Guillaume Le Royer

After an MBA from California and a thesis on the so called “Information Superhighway”, Guillaume started his career in AV running Fujitsu General French Plasma division followed by LG Electronics where he set up the B2B division. His career then moved into control with 8 years at AMX France where he led the French operation. After the Harman acquisition, Guillaume was pushed into more audio which finally convinced him to move for the best of all, Shure that he joined in 2016 to set up the French subsidiary.