In 2007 zong Caro op verzoek van producers David Schreurs en Jan van Wieringen een demo in van het nummer “Back It Up”, dat ze hadden geschreven met de Canadese songwriter Vincent Degiorgio. Toen Caro het nummer een jaar later live zong op de Amsterdamse tv-zender AT5 sloeg dat zo aan, dat ze besloten om een heel album te maken.

Geïnspireerd door muziek en films uit de jaren '40-'50 gingen zij aan de slag met nieuwe ideeën. In november 2008 vertrok producer David Schreurs naar Toronto om weer te schrijven met Vince, en kwam terug met 7 nieuwe liedjes en een duidelijke richting voor het album. Begin 2009 kwam Vince naar Amsterdam om het album af te maken. Het resultaat: een ongelofelijk sfeervolle en toegankelijke plaat vol ballroom jazz, filmische tango’s, groovende jazz en aanstekelijke mambo’s, die klinken alsof ze in 1951 zijn opgenomen in Hollywood's befaamde scoring studio's.

Single “Back It Up” werd op 6 juli 2009 gereleased op het eigen label Grandmono Records. De single werd direct opgepikt door radiostations; Caro werd Serious Talent bij 3FM, scoorde kort daarna een 3FM Megahit en was uiteindelijk het meest gedraaide Nederlandse nummer op datzelfde radiostation.
De tweede single van Caro Emerald: “A Night Like This” (uitgebracht op 11-12-2009) werd gebruikt voor een online campagne van Martini en stond in een mum van tijd op #1 in de single charts.

Op 29 januari 2010 bracht Grandmono Records Caro’s debuut album “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor” uit. Het album kwam binnen op #1 en was binnen 6 weken platina (>50.000 verkochte exemplaren).
Het album stond 30 weken op nummer 1 en versloeg daarmee het record van Michael Jackson’s Thriller (26 weken op nummer 1).

Op dit moment zijn er alleen al in Nederland meer dan 280.000 albums verkocht, in heel Europa gingen er meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank. Om deze unieke prestatie te vieren bracht Grandmono Records op 12 november 2010 een speciale “Platinum Edition” uit. Deze release bevat naast het originele album een overvolle DVD met o.a. alle officiële videoclips, live- en backstage beelden, uniek fotomateriaal, remixen en bonustracks, waaronder een nooit uitgebrachte studioversie van Lady Gaga’s “Bad Romance”.

Na de albumrelease volgde een uitverkochte clubtour door Nederlandse zalen en festivaloptredens op o.a. North Sea Jazz festival en Pinkpop. In december 2010 speelde Caro drie keer voor een uitverkochte Heineken Music Hall met een volledige big-band. Van deze shows is een DVD gemaakt; ‘Caro Emerald and the Grandmono Orchestra – live in the Heineken Music Hall’. Deze DVD kwam binnen op #1 in de DVD Music Chart.

Het Nederlandse succes was de aanleiding om over de grens te kijken. Grandmono Records heeft momenteel deals met partners in Frankrijk en Zwitserland (Sony Music), Scandinavië (Bonnier Amigo), Italië (Time Records), Duitsland, Oostenrijk en Oost Europa (Universal Duitsland), UK, Australie en Nieuw Zeeland (Dramatico), Spanje, Portugal en Griekenland (Sony Music) en Zuid Afrika (Just Music). Inmiddels zijn er in Europa meer dan 750.000 exemplaren van het album verkocht.