The Fool bar is het nieuwe album van Douwe Bob. Rijk aan verhalen, muzikaal gevarieerder en meer met een Amerikaanse sound dan zijn vorige albums. De 12 nummers zijn secuur waargenomen miniaturen en de uitvoering is met diepe overtuiging, met avontuurlijke arrangementen van een band die voluit gaat. Je zou kunnen spreken van een volwassen album, ondanks dat de maker een zeer jonge 23-jarige levensgenieter en charmeur is, Douwe Bob.

Hoe zit het met de titel? “Waar de Fool Bar is zal je me vinden”, zegt Douwe Bob. The Fool Bar is een metafoor voor een plek waar je jezelf kunt zijn. Het is een toevluchtsoord waar je je kunt ontspannen en jezelf ontlasten, zelfs wanneer alles tegenzit. Maar er bestaat ook een echte Fool Bar. Gelegen op de bovenste verdieping van het huis van Douwe Bob in Amsterdam. Het is het voormalige atelier van zijn vader, Simon Posthuma, een van de oprichters van de collectieve ontwerpers groep “The Fool”, plaats voor diverse projecten. Waaronder het ontwerpen van kleding en artwork voor The Beatles. Tegenwoordig is het toneel van veel feestjes, met Douwe Bob die regelmatig platen draait voor zijn vrienden.

Het album staat vol met opvallende contrasten. Vanuit muzikaal oogpunt is Douwe Bob de zanger annex verteller in volledige controle over zijn liedjes, terwijl op hetzelfde moment hij zijn band alle ruimte geeft die ze nodig hebben om uit te blinken. Een ander contrast is van psychische aard en zet de toon voor de eerste helft van het album. Deze nummers komen voort uit vragen over persoonlijke identiteit en een eigen plaats in de wereld.

3:41
Shure Interview: Douwe Bob

Interview met Douwe Bob over zijn kracht als artiest, wat we nog van hem kunnen verwachten, het spelen met in ears en zijn favoriete microfoon.