Drum Mastery 2011

Eerlijk is eerlijk, drummers krijgen niet altijd de waardering die ze verdienen. Want ook de grootste bands ter wereld kunnen niet zonder iemand om het tempo aan te geven. En dus deed Shure een oproep in de herfst van 2011 om de beste drummers van Europa te vinden. Het idee was om onvolprezen ritmegoden uit heel Europa te verzamelen in het IJslandse Reykjavik voor een drumwedstrijd.

Deelnemers werd gevraagd hun vaardigheden te demonstreren door een video te uploaden waarin ze met een bepaald nummer meespelen. Tijdens de inzendingsfase zette Shure een reeks workshopvideo's online om iedereen de best mogelijke kansen te geven om zich te verbeteren. Nadat er online was gestemd over de 314 deelnemers uit 24 landen, bracht een jury het aantal terug tot slechts vijf finalisten.

Vervolgens liet Shure deze drummers uit Oostenrijk, Bulgarije, Italië, Spanje en Groot-Brittannië naar IJsland vliegen om deel te nemen aan de finale. Voorafgaand aan deze epische drumwedstrijd volgden de vijf finalisten eerst nog een masterclass van de bekende Britse drummer Darren Ashford. En een geluidstechnicus van Shure leerde ze bovendien de beste microfoontechnieken.

Uiteindelijk trokken de finalisten naar het podium van een ongure club in de IJslandse hoofdstad Reykjavik waar ze onder het toeziend oog van een enthousiast publiek hun drumstellen tot pulp probeerden te slaan. Antonio De Marianis uit Italië won daarbij de wedstrijd, die door het applaus van het publiek werd beslist. Hij won een voucher voor 5000 euro aan Shure-apparatuur en een set Paiste-bekkens.

“Wij zijn vijf totaal verschillende drummers en die stijlverschillen maakten de wedstrijd zo interessant en spannend,” zei De Marianis. “Ik had nooit verwacht om te winnen en ik ben dan ook volledig verrast. Het was een unieke ervaring die ik nooit meer vergeet.”

De Drum Mastery-wedstrijd leeft voort in de populaire online-workshopvideo's, die hier zijn te vinden. Ze inspireren drummers over de hele wereld om op zoek te gaan naar succes.

Gerelateerde inhoud