Rondreis langs de beste straatmuziek

Op zijn tijd geniet iedereen wel eens van een goede straatartiest. Marten Berger heeft echter besloten om het komende jaar zijn leven volledig te wijden aan het zoeken naar – en het opnemen van – de beste straatmuzikanten van Europa.

Met zijn tot mobiele opnamestudio omgebouwde ijsverkopersbus, wil deze 24 jaar oude muziekproducer de komende 12 maanden zo'n 30 landen gaan bezoeken. Marten noemt zijn muzikale musical odyssee Smells Like Van Spirit en u kunt hem nog steunen via crowdfunding voordat hij begin mei vertrekt.

Zijn doel is om een uniek dubbelalbum op te nemen met getalenteerde straatmuzikanten uit heel Europa, en om met zijn reis bij mensen meer waardering te wekken voor musici die normaal gesproken alleen voor de voorbijgangers in winkelstraten spelen.

“Straatmuzikanten zijn in vrijwel elke stad te vinden. Je loopt langs, maar je hebt het meestal te druk en geen tijd om te luisteren. Misschien geef je ze nog net een losse euro vanwege de sfeer of zo,” zegt Marten in een gesprek met Shure vanuit zijn gezellige Volkswagenbusje.

Learn more