Interview met Marten Berger

De 24-jarige producer uit Duitsland is momenteel in Scandinavië op zijn trip door het continent in een oude ijscowagen die is omgebouwd tot een mobiele opnamestudio. Shure volgt Martens avontuurlijke muzikale tocht, genaamd Smells Like Van Spirit, wanneer hij kennismaakt met getalenteerde straatmuzikanten van Helsinki tot Lissabon.

Voordat hij dit voorjaar vertrok, spraken wij met Marten over zijn motivatie om zijn leven in een busje te stoppen en voor een jaar de baan op te gaan.

Marten Berger

Twee jaar geleden ontmoette ik in Nederland een straatmuzikant en begon ik anders naar straatmuzikanten te kijken. Ik merkte op dat je eigenlijk niet veel nodig hebt om goede opnames te maken.

Hij weet niet precies waar zijn avontuur hem heen zal leiden, maar dat vindt hij goed.

“Ik wist niet waar ik moest gaan wonen na mijn studies,” zei Marten. “Ik hou van het idee om mensen samen te brengen. Je zou zeggen dat het hele continent samenkomt in dit kleine busje.”

Bekijk het volledige interview met Marten hierna.

Shure steunt Martens project met studio-apparatuur en financiële ondersteuning. We houden contact tijdens zijn tocht. U kunt zijn tocht hier volgen: www.smellslikevanspirit.eu

Verwante artikelen