Shure Artists: Kensington

Shure Artists: Kensington

Rivaliteit kan soms zorgen voor een gezonde dynamiek. De band Kensington is hiervan het bewijs en maakte om dit thema hun album ‘Rivals’.

‘Rivals is opgenomen in Berlijn en is de volgende stap in de evolutie van de veelgeprezen band. Zanger Eloi is vooral tevreden over het thema van het album en de stijgende lijn van dit album ten opzichte van het vorige album 'Vultures', terwijl het toch ook compleet anders is.

Eloi legt uit: ‘Het vorige album ging vooral om de rivaliteit met de mensen om me heen, welke ik soms bekritiseer. Op ‘Rivals’ stelde ik mezelf de vraag of ik ook kritiek op mijn eigen persoon kan hebben.” Dat bleek zo te zijn en zorgt voor een integrerende luisterervaring. Van nature zijn de nummers introvert maar hebben toch een majestueuze sound. De openings track ‘Streets’ is hiervan een voorbeeld. Bedoelt als een hartverwarmende meezinger en typisch een nummer wat in je hoofd blijft zitten na één keer luisteren. Vergelijkbaar is het nummer ‘War’ wat ondanks de titel, een zonnige vibe heeft dat elk festivalpubliek uitzinnig kan krijgen.

Gemixt door Grammy Award winnaar Tom Lord-Alge (Rolling Stones, The Cure, No Doubt). Kensington is te herkennen aan het grote en dynamische geluid. Gitarist Casper geeft aan waarom Lord-Alge de juist man voor de job is. “We hebben extra stappen gezet, in het bijzonder met de productie”, vult Eloi aan. “We wisten wat we wilde en hoe we dit moesten bereiken. We hebben over zaken beter nagedacht en zijn pas gestopt toen we compleet tevreden waren.”

‘Rivals’ benut het commerciële potentie van de band zonder dat ze hun muzikale integriteit verliezen. Het is het resultaat van een band die volwassen is geworden, na jaren van uitverkochte clubtours, optredens op de grote festivals, successen in de hitlijsten en ontelbare onderscheidingen, waaronder een MTV Award.

Shure Gear Kensington use

Shure Gear Kensington use

Kensington online

Kensington online