Firmware Update Guide voor Shure Producten

Firmware-updates horen bij het normale onderhoud van uw elektronische apparatuur

De Shure Update Utility (SUU) is een gratis desktopapplicatie voor Mac en Windows om nieuwe firmware-versies mee te downloaden, op te slaan en te versturen naar aangesloten apparaten.

Download de Shure Update Utility gratis

Download Shure Update Utility

Download
 • Verzekeren een goede onderlinge samenwerking tussen uw hardware en software van Shure
 • Kunnen nieuwe functies en functionaliteiten bevatten
 • Herstellen kleine fouten in de software
 • Een computer met een internetverbinding
 • De Shure Update Utility-software (hier beschikbaar)
 • Hardware van Shure om te updaten
 • Kabels om de apparatuur op de computer aan te sluiten
 • Netwerkswitch om meer dan één apparaat tegelijk aan te sluiten (alleen apparaten met ethernet-aansluiting)

Na het downloaden van firmware naar de SUU-applicatie zijn apparaten ook offline te updaten wanneer uw systemen op een plaats staan waar geen toegang tot internet is. Om de nieuwste firmware-versies te downloaden, opent u eerst de Shure Update Utility.

1.) 1. Klik op de Updates-knop bovenin het venster om de Download Manager te openen. Let op: In deze knop staat hetzij "Check for updates..." of "[#] updates available"

​​​​​​2.)2. Selecteer in de Download Manager de firmware-versies om te downloaden. Tip: Via het keuzemenu rechtsboven kunt u snel Select: All (Alles selecteren) of Select: None (Niets selecteren) instellen.

3.) 3. Klik op Download, en daarna op Close om de Download Manager te sluiten. De gedownloade firmware is nu te bekijken en te beheren via het tabblad Firmware.

Sluit uw apparaat of netwerkswitch aan op uw computer. Het updaten van firmware vereist een bedrade aansluiting.

1
<p>Via een netwerkswitch kunt u meer dan één ap...
1

Via een netwerkswitch kunt u meer dan één apparaat tegelijk aansluiten. Een "ster"-configuratie is hiervoor niet vereist, maar wel sterk aanbevolen.

2
<p>Bij een los apparaat sluit u de ethernetaans...
2

Bij een los apparaat sluit u de ethernetaansluiting of de USB-poort van dat apparaat direct aan op uw computer.

Input en Kabel types

1
<p>RJ45 Ethernet</p>
1

RJ45 Ethernet

2
<p>Cat5e</p>
2

Cat5e

3
<p>Micro USB</p>
3

Micro USB

4
<p>USB-to-micro-USB</p>
4

USB-to-micro-USB

Controleren van verbinding

Controleer als volgt of uw apparaten correct zijn aangesloten:

 • Open het tabblad Update Devices in de Shure Update Utility
 • Controleer of alle aangesloten apparaten in de lijst staan

Als er apparaten ontbreken:

 • Controleer alle fysieke aansluitingen
 • Zorg dat alle apparaten zijn ingeschakeld
 • Raadpleeg het hoofdstuk 'Storingen verhelpen' in de SUU-handleiding

Verzenden naar aangesloten apparaten

Nadat de firmware is gedownload kunt u de Download Manager afsluiten en keert u terug naar het hoofdscherm. In het tabblad Update Devices zijn doorgaans alle items al geselecteerd waarvoor een update beschikbaar is (deze zijn aangevinkt).

Wilt u een andere firmware-versie verzenden, dubbelklik dan op de betreffende apparaatregel in de kolom Version to install. Nadat u bij alle apparaten de gewenste updateversie heeft geselecteerd, klikt u op Send Updates...

Pas op: U mag tijdens een firmware-update nooit systemen uitschakelen of stekkers uit apparaten trekken. Is er een onderbreking, sluit het apparaat dan opnieuw aan op uw computer en verstuur de betreffende updates nogmaals.

Verzenden naar draadloze apparaten

Firmware-updates kunnen ook firmware bevatten voor gerelateerde draadloze apparaten. Bepaalde systemen kunnen zenders updaten terwijl ze in een oplaadstation met netwerkaansluiting zijn geplaatst. Andere systemen zijn weer direct via USB op uw computer aan te sluiten. Al deze systemen zijn op uw computer aan te sluiten en te updaten via de SUU.

Draadloze apparaten die niet via de SUU worden geüpdatet, gebruiken hun infraroodpoorten om updates te ontvangen van hun host-apparaat. Handel als volgt om een update via IR uit te voeren:

 • Navigeren: Ga naar de optie Tx Firmware Update in het menu van het host-apparaat
 • Richten: Richt de IR-poorten van beide apparaten op elkaar, en zorg dat ze op elkaar gericht blijven staan tot de update is voltooid (dit kan wel 50 seconden of langer duren)
 • Starten: Selecteer Tx Firmware Update om de overdracht te starten

Dit zijn de enkele problemen die gebruikers van SUU hebben gemeld. Staat uw probleem er niet bij, neem dan contact op met onze klantenservice door customer support.

Aangesloten apparaten staan niet in de lijst

Controleer eerst of alle apparaten zijn ingeschakeld en of alle fysieke aansluitingen in orde zijn.

Voor apparaten met een ethernet-aansluiting geldt:

 1. 1. Selecteer de juiste network interface card (NIC) van uw computer (de netwerkaansluiting waar uw Shure-apparaten op zijn aangesloten.) Om te bekijken of te wijzigen welke NIC is geselecteerd, opent u via de menubalk Tools>Preferences het Network-tabblad van de SUU.
 2. 2. Is hier de juiste NIC geselecteerd, controleer dan de firewall-instellingen van uw computer en zorg dat de SUU wordt genoemd als toegestane applicatie. Daartoe logt u in bij uw computer als administrator om volledig toegang te krijgen tot alle firewall-instellingen, of neem contact op met uw IT-beheerder voor hulp. Gebruikt u firewallsoftware van derden, raadpleeg dan de handleiding hoe u applicaties toegang geeft tot uw computer (er kunnen meer programmaversies tegelijk draaien).

Tip: Ziet u een pop-upscherm dat de SUU blokkeert, vink dan alle vakjes aan om toegang te krijgen tot alle netwerken (domeinnetwerken, particulieren netwerken en openbare netwerken).

3. Sommige systemen vereisen Power-over-Ethernet (PoE) om gedetecteerd te kunnen worden. Zorg dat uw netwerkswitch PoE levert, of gebruik een losse PoE-injector.

SUU blijft hangen in "discovering..."

Als er bij apparaten in het tabblad Update Devices continu discovering... blijft staan, controleer dan of uw computer en uw Shure-hardware op één en hetzelfde subnet zijn aangesloten.

Modelspecifieke instructies voor het openen van het netwerkmenu en het configureren van IP-adressen vindt u op Shure.com

Achter de huidige firmware-versie staat een sterretje

Een sterretje achter de huidige firmware-versie geeft aan dat er een probleem is met de firmware die op het apparaat staat geïnstalleerd

Kunt u niet updaten naar de nieuwe versie, probeer dan eerst de huidige versie opnieuw te installeren. Dat kan enkele pogingen vereisen. Is de huidige versie eenmaal correct geïnstalleerd, dan kunt u vervolgens normaal updaten naar de nieuwe versie.

Oudere Firmware-versies

Als u een oudere firmwareversie nodig hebt die niet langer beschikbaar is vanuit de SUU, kunt u ons Firmware-archief bezoeken.

Opmerking: om firmware te installeren die van buiten de SUU is gedownload, moet u eerst de gewenste .pack-bestanden downloaden en deze in SUU importeren via het tabblad "Firmware". Vervolgens kunt u de juiste firmware installeren zoals hierboven beschreven.