Waarschuwing! Shure namaak producten

Vervalsers zijn actief met het verkopen van namaak Shure producten, met name via websites. De meeste van deze online platformen en websites zijn van in China gebaseerde bedrijven.

Er is momenteel een wildgroei aan Engels talige website uit China die bezoekers uitnodigen met kreten als “Handel met de leveranciers van China”. “Koop groothandel partijen uit China” en “Handel direct met de fabriek”. Shure neemt regelmatig actie tegen dergelijke activiteiten. Dit resulteert vaak in een snelle wijzigingen van de website in kwestie om nagemaakte Shure producten te verwijderen.

Nagemaakte producten kosten veel minder dan originele Shure producten, zijn van een veel mindere kwaliteit en lijken vaak niet eens op de originele Shure producten.
Shure is toegewijd om haar klanten van kwalitatief hoogwaardige producten te voorzien. Wij raden u daarom aan om alleen Shure producten te kopen bij een erkende Shure Dealer:

 

Shure maakt met succes gebruik van diverse strategieën om namaak te bestrijden. Wij treden direct en fel op tegen handelsbedrijven en fabrikanten. Indien de omstandigheden dit toelaten doen we dit wereldwijd direct bij de bron.
Shure bestrijdt ook de makers en verkopers van vervalsingen door direct op te treden en defensief onze merken, domeinnamen, ontwerpen, en andere intellectuele eigendomsrechten te verdedigen die de activiteiten van deze criminelen faciliteren.

Shure heeft een in-house juridisch team dat werkt met externe juridische adviseurs en onderzoekers over de hele wereld. We werken ook intensief samen met onze partners in het distributiekanaal om op te treden tegen namaak producten.

Wij werken met verschillende douaneautoriteiten in de hele wereld, waaronder Australië, Argentinië, België, Peru, Thailand, de Verenigde Staten, Hong Kong en het vasteland van China. Bij deze laatste is het doel om in het geval van nagemaakte Shure producten in te kunnen grijpen voordat ze vertrekken uit de Chinese havens.

Shure is actief lid van het eBay-VeRo programma en heeft op een regelmatige basis wereldwijd toezicht op eBay en andere online veiling sites. 

Als preventieve maatregel dringen wij er bij klanten op aan om alleen Shure producten te kopen bij geautoriseerde dealers. Deze kun je lokaliseren via de website of door direct contact op te nemen met Shure Distribution Benelux.

http://www.shure.nl/stores

Wij adviseren klanten om geen aankopen te doen via dubieuze online bronnen. Dit geldt ook voor verkopers op online veilingsite of bij niet geautoriseerde dealers. Officiële Shure dealers zijn te herkennen aan de officiële Shure dealer logo’s.

Shure heeft deelgenomen aan invallen waardoor zelfs tot enkele duizend eenheden van namaakproducten in beslag zijn genomen.

We hebben met succes de strafrechtelijke vervolging van valsmunters verkregen. De gebruikelijke uitkomst is een flinke dwangsom, alsmede verbeurdverklaring en vernietiging van de in beslag genomen goederen.