Shure draagt met draadloze systemen bij aan een soepel verloop van het Zuid-Afrikaanse muziekfestival “Afrikaans is Groot”.

“Afrikaans is Groot” is één van de populairste jaarlijkse festivals voor Afrikaanse muziek, dat perfect verliep dankzij draadloze microfoons en in-ear monitoringsystemen van Shure .

De goede naam van het festival trekt de beste Zuid-Afrikaanse artiesten aan zoals Juanita Du Plessis, Riana Nel, Bobby van Jaarsveld, EDEN, Dewald Wasserfall, Arno Jordaan en vele anderen.

Denzil Smith, Project Manager, MGG Productions

Het overgrote deel van de internationale artiesten en acts kiest voor Shure-microfoons, en het is altijd weer een genot om te zien hoe Shure-systemen de klus klaren.

Coleske Artists organiseerde de Johannesburg-tak van de optredens in het Moreletapark Auditorium in Pretoria. Deze locatie bood plaats aan ruim 7000 personen en was alle negen shows uitverkocht.

De constante setwisselingen vroegen om grote aantallen draadloze microfoons en in-ear monitoringsystemen. Het MGG productieteam stond voor de uitdaging om al deze draadloze microfoons en in-ear monitors zonder storingen te laten werken.

MGG Productions was de exclusieve leverancier van geluid en licht, en projectmanager Denzil Smith en zijn team hebben vele uren aan hard werk in dit populaire evenement gestoken. De plaatselijke Shure-distributeur Wild & Marr was ook ter plaatse om aanvullende technische ondersteuning te bieden tijdens de productievoorbereidingen.

Tijdens de show werd een veelheid aan draadgebonden en draadloze microfoons van Shure gebruikt voor de versterking. Veel artiesten namen hun eigen oortelefoons mee, en op twee na waren alle gebruikte in-ear monitoringsystemen van Shure; met twintig kanalen PSM 900, zes kanalen van het iets oudere PSM 700 systeem en zes kanalen PSM 1000. Met zijn unieke diversity-ontvanger voor de bodypacks levert het PSM 1000 monitoringsysteem betrouwbare RF-verbindingen met een uitzonderlijke hoge geluidskwaliteit. Shure realiseerde 42 draadloze microfoonkanalen met UR4-D systemen, aangevuld met 6 Axient-kanalen voor de belangrijkste artiesten.

Het Axient-systeem biedt niet alleen een superieure geluidskwaliteit en afstandsbediening van alle functies, maar heeft bovendien de unieke mogelijkheid om te storingen te detecteren en te omzeilen.

Het RF-spectrumbeheer vond plaats via Wireless Workbench van Shure.
Geluids- en verbindingstechnicus Jaco Beukes van MGG zei: “Shure zette opnieuw perfecte prestaties neer dankzij betrouwbare radioverbindingen. We gebruikten Wireless Workbench (de RF-spectrumbeheersoftware van Shure) om stabiele verbindingen te garanderen.”

“Er heerst continu spanning omtrent de technische aspecten van de show, en het is altijd weer een waar genot om de hele productie te zien samenkomen,” aldus Andrew Sorrill, manager Sales & Marketing van de lokale Shure-distributeur Wild & Marr.