Over de Axient

Het werken met Axient was een 100% positieve ervaring; dit is hoe alle draadloze systemen zouden moeten werken. Ik zou het Axient-systeem het liefst voor elke draadloze klus gebruiken.

James Drake, geluidstechnicus voor het Stravinski-podium (2013)

Het Montreux Jazz Festival wordt jaarlijks begin juli gehouden in het Zwitserse Montreux aan de oevers van het Meer van Genève. Het is het op één na grootste jaarlijkse jazzfestival ter wereld, na het Montreal International Jazz Festival in Canada. Shure is al meer dan 20 jaar de officiële technische partner van het festival die microfoons, in-ear monitoring en draadloze systemen levert voor de verschillende podiums en locaties.

Het RF-spectrum is tijdens het jazzfestival vaak overbezet omdat er allerlei optredens tegelijk plaatsvinden, er lopen verschillende mediateams rond en er zijn ook nog eens allerlei kleine evenementen bezig, zoals verlotingen, op de diverse locaties. Dat vereiste de inzet van een 100% betrouwbare oplossing.
Op het hoofdpodium in het Stravinski Auditorium werd een Axient-systeem gebruikt om perfect storingsvrije optredens te realiseren.

James Drake, geluidstechnicus voor het Stravinski-podium:

"Bovenaan mijn lijst van favoriete functies staan het scannen van de frequenties en het spectrumbeheer. Bij één show werden we gestoord door een onbekende zender maar het optreden heeft er niet onder geleden. De gelijktijdige frequentieomschakeling op de zender en de ontvanger verloopt supersnel. Het idee dat de scanner een lijst met reservefrequenties achter de hand houdt is zeer geruststellend."

"We werken met verschillende geluidstechnici en we staan continu in verbinding met de regiewagen, maar niemand heeft ooit commentaar op de geluidskwaliteit die het Axient-systeem levert. De KSM9 is populair als zangmicrofoon, en de combinatie van deze cartridge met het draadloze Axient-systeem levert wat mij betreft optimale resultaten."

James Drake, geluidstechnicus voor het Stravinski-podium (2013): "Het werken met Axient was een 100% positieve ervaring; dit is hoe alle draadloze systemen zouden moeten werken. Ik zou het Axient-systeem het liefst voor elke draadloze klus gebruiken."