London / United Kingdom

Shure Distribution UK maakt het Wireless Festival pas echt draadloos

Het Wireless Festival 2013 werd gehouden op 12-14 juli in het Queen Elizabeth Olympic Park te Londen, waar artiesten optraden als Jay Z, Justin Timberlake, Snoop Dogg, Nas, will.i.am, Calvin Harris en A Tribe Called Quest.

Over de Axient

(...) Het Axient-systeem voelt zich bij dergelijke evenementen als een vis in het water, en is in staat om ook bij een beperkt RF-spectrum meer dan genoeg kanalen te leveren (...).

Tuomo Tolonen, Manager Pro Audio, SDUK

Klantbehoefte

Het Wireless Festival is één van de drukste festivals in Groot-Brittannië, met meer dan 190 optredens gedurende drie dagen waarbij diverse acts tegelijk op verschillende podiums aantreden. Dat veroorzaakt een extreem drukbezette radiofrequentieband, wat nog eens wordt verergerd door de spectrumbeperkingen als gevolg van de recente veranderingen door de komst van digitale televisie via de ether.

Oplossing

Om deze uitdaging het hoofd te bieden, leverde Shure Distribution UK (SDUK) 12 Axient-kanalen en 18 PSM 1000 in-ear monitoringkanalen aan de PA-leverancier Britannia Row Productions. Het Axient-systeem werd ingezet op het hoofdpodium in combinatie met diverse Shure-microfoons, waaronder de KSM9 en Beta-cartridges, terwijl het PSM 1000 in-ear monitoringsysteem permanent werd ingezet op het Pepsi Max-podium van het festival. Ook Justin Timberlake gebruikte 12 PSM 1000-kanalen, als onderdeel van de persoonlijke uitrusting van zijn technici.

Resultaat

Lez Dwight, Britannia Row Productions: "Dit jaar vond het Wireless Festival voor het eerst plaats op de locatie van de Olympische Spelen uit 2012. En na de strenge geluidslimieten die golden voor Hyde Park was iedereen, van technici tot het publiek, dit keer laaiend enthousiast over de geluidskwaliteit van de openluchtconcerten. Tuomo heeft ons echt uit de brand geholpen met het Axient-systeem en de PSM's; we hadden ze op het Pepsi-podium willen gebruiken, maar zoveel Amerikaanse artiesten op het hoofdpodium vroegen om Shure-microfoons dat we de Axient-handzenders naar het hoofdpodium hebben verplaatst."

Gerelateerde Case Studies