Shure ULX-D op tournee door Duitsland met de Bee Gees-musical in 2015

ULX-D digitale draadloze systemen van Shure garanderen hoge geluidskwaliteit en ongestoorde RF-overdracht

Over de ULX-D

Met ULX-D hadden we nooit last van storingen, zelfs niet op locaties met een beperkt RF-spectrum en andere draadloze microfoons.

Aiko Lehmann, Projektleiter, eventformer GmbH

 

 

Klantbehoefte

De Bee Gees-musical “Massachusetts” werd vanaf januari 2015 overal in Duitsland opgevoerd. De 50 voorstellingen van minimaal drie uur vroegen om een kristalheldere geluidskwaliteit en zorgeloze draadloze verbindingen.

 

Oplossing

Reset Production organiseerde de tournee terwijl Groh-P.A. alle technische voorzieningen leverde. Vanwege de geluidskwaliteit en de betrouwbaarheid werd gekozen voor Shure ULX-D als systeem voor de draadloze microfoons. In totaal werden er 13 draadloze digitale ULX-D systemen gebruikt tijdens de “Massachusetts”-tournee. Dit alles aangevuld met draadgebonden Shure-microfoons waaronder de Beta 52, Beta 57, Beta 58A, Beta 91A, SM91 en SM58.

 

Resultaat

Florian Meinsen, Monitor/System/RF Reset Production

De softwarefuncties bieden grote voordelen op een tournee van deze complexiteit. We hebben hiermee alle parameters centraal onder controle en kunnen ze zo nodig op afstand wijzigen. Alles is bijzonder goed doordacht

 

Het digitale draadloze ULX-D systeem levert hoogwaardige 24-bits/48 kHz geluidsoverdracht die het kenmerkende falsettogeluid van de Bee Gees perfect weet te reproduceren.

Vooral de monitoring en het beheer met de Wireless Workbench 6 software van Shure is buitengewoon handig omdat daarmee onze technici op afstand de belangrijkste parameters kunnen wijzigen zonder fysiek over de draadloze apparatuur te hoeven beschikken.

 

Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Gerelateerde oplossingen