Solotech kiest voor Axient, UHF-R en PSM1000 als primaire draadloze systemen voor Justin Timberlake's wereldtournee in 2014

Over de Axient

Alle Shure-systemen, zowel Axient als UHF-R en PSM 1000, werkten 100% betrouwbaar. De RF-stabiliteit van de PSM1000-systemen is meer dan uitstekend; dat laat pas echt zien dat Shure deze systemen speciaal voor grote tournees heeft ontwikkeld.

Éric Marchand, RF Technician at Solotech

Over de PSM 1000

The Shure systems, both Axient and UHF-R, plus the PSM 1000s, are all solid. The PSM1000's RF stability is outstanding; it shows that Shure really designed the system for major tours.

Éric Marchand, RF Technician at Solotech

Klantbehoefte

Het Canadese audiobedrijf Solotech werd verkozen om de audiosystemen te leveren voor de wereldtournee van Justin Timberlake in 2014. Hierbij moesten in verschillende steden meer dan 60 microfoonkanalen worden gerealiseerd, ongeacht de bezetting van het RF-spectrum ter plaatse.

“Bij optredens zoals dat van Justin Timberlake, gebruik je uitsluitend apparatuur van topklasse — want als er iets niet werkt, heeft iedereen daar direct last van,” zo legt Éric Marchand uit, RF-technicus van Solotech. “Grote tournees gebruiken tegenwoordig zoveel frequenties, en producties zijn zo veeleisend, dat je niets meer aan het toeval wilt overlaten.”

Oplossing

Solotech koos voor Shure als primaire leverancier van de draadloze systemen en realiseerde: tien draadloze Shure Axient®-kanalen voor de achtergrondzangers en de blazers, plus vier dual-channel Shure UHF-R® bodypacksystemen voor alle gitaren en bassen.

Bovendien gebruikten alle bandleden, dansers en het merendeel van de ondersteunende crew in totaal maar liefst 26 Shure PSM®1000 personal-monitoringkanalen, waarvan er 24 door slechts één enkel antennepaar werden bediend met behulp van vier Shure PA821A breedband-antennemixers. Alleen de zangmicrofoon van Justin viel buiten deze opzet.

Resultaat

"Alle Shure-systemen, zowel Axient als UHF-R en PSM 1000, werkten 100% betrouwbaar," zegt Machand. "De RF-stabiliteit van de PSM1000-systemen is meer dan uitstekend; dat laat pas echt zien dat Shure deze systemen speciaal voor grote tournees heeft ontwikkeld.”

Buitengewoon handig is ook de frequency diversity-functie van het Axient-systeem, en dat het automatisch storingen kan detecteren en omzeilen. “Ik stel de Axient-kanalen altijd in op Mij vragen en niet op Automatisch," zo licht Marchand toe. "Op die manier krijg ik een waarschuwing wanneer er een kanaal is met problemen. Ik gebruik ook continu de scan-optie van Spectrum Manager; want ik beslis liever zelf of ik van kanaal wil veranderen of niet."

Vergelijkbare Case Studies

Gerelateerde oplossingen