The Addams Family Nederland’s eerste musical met ADX1M

Over de ADX1M

Dit is echt een next level stap voor de verhuurmarkt. Eindelijk een bodypack die mooie ronde vormen heeft en geen uitstekende antenne.

Remco Dijkstra (RLT Rental)

Pia Douwes (Hoofdrolspeelster Morticia Addams)

Ik ben zo trots en vereerd dat ik als eerste in Nederland dit product mag gebruiken. Als ik met het kostuum aan naar mijn taille kijk zie ik gewoon helemaal niets meer. Echt fantastisch en een super kwaliteit. Ik ben zielsgelukkig!

Sjoerd van der Worm (freelance zendertech)

Wat een geweldige stap is er gemaakt met dit product! Door de antenne intern in het product te verwerken ontstaat er een gigantisch gebruik gemak waarbij ook de vorm en het gewicht ideaal is. De accu is uiterst betrouwbaar en geeft de status accuraat weer. Het product is echt een stap voorwaarts en is zeer stabiel; het doet wat het beloofd..

Met drie winnende Musicalawards in theaterseizoen 2018/2019 (Beste script/liedteksten/vertaling, Beste regie en Beste musical groot) is de nieuwe Nederlandse bewerking van de Broadway hit-musical THE ADDAMS FAMILY de grootste reizende productie in Nederland. Naast 30 kanalen Axient Digital is het de eerste Nederlandse musical die gebruik maakt van de nieuwe micro bodypack ADX1M.

Klantbehoefte

RLT Rental verzorgt de techniek van The Addams Family musical en kreeg de vraag vanuit onder andere de kostuumafdeling of er niet een oplossing was voor de zichtbaarheid van de bodypacks. De kleding van de hoofdrolspeelster was zeer nauwsluitend en dus was er een noodzaak voor een kleine, smal bodypack die makkelijk te plaatsen is binnen in het kostuum. Voor de audiotechnici is het daarbij belangrijk dat ook op lastige plekken binnen het kostuum men goed moest kunnen monitoren wat er technisch gaande is met het product (RF/accu etc.).

Oplossing

De ADX1M draadloze micro bodypack-zender is compatibel met draadloze Axient Digital systemen waar de musicaltechnici al mee werken. Zo maakt ook deze musical gebruik van 30 kanalen Axient Digital. De ADX1M is hierdoor goed te gebruiken naast de andere aanwezige AD1 bodypacks en ook op het display in het rack wordt de micro bodypack aangegeven met een extra icoontje. Doordat de bodypack zo klein is werd er ook voldaan aan de behoefte voor om de bodypack niet meer te kunnen zien. Ook kan er via Wireless Workbench en Wavetool goed gemonitord worden wat de technische status van de zenders en ontvangers is.

Resultaat

De komst van de ADX1M was dan ook zeer gewenst en werd zeer positief ontvangen, zowel door de technici, als de spelers, als de kostuumverzorgers. Na een korte tijd waren alle partijen van mening dat de micro bodypack veelbelovend is, met geen uitval en een uitstekend geluid.

Fotocredits:

Alle foto's op deze pagina van The Addams Family: Margot de Heide.

Gerelateerde praktijkvoorbeelden