Netherlands

'Zendertechniek' levert draadloze ondersteuning voor de viering van 200 jaar het Koninkrijk der Nederlanden

‘Livetime Productions’ nam onlangs contact op met ‘Zendertechniek’ voor het realiseren van draadloze audioverbindingen tijdens de viering van 200 jaar het Koninkrijk der Nederlanden. De productie bestond uit een groot concert voor de koninklijke familie dat tevens live werd uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Aart Heus, eigenaar Zendertechniek.nl

Dit zou met andere apparatuur niet zo gemakkelijk te realiseren zijn

Klantbehoefte

Wat deze productie zo lastig maakte, was het grote gebied waarin de artiesten live optraden, zowel op vaste pontons met videoschermen die op het water lagen, als op varende boten. De tweewegcommunicatie tussen de vaartuigen en de wal vereiste het gebruik van draadloze verbindingen. Het was een complex en uitdagend evenement met artiesten die zich continu met waterscooters verplaatsten tussen de vaste pontons en de bewegende vaartuigen.

 

Oplossing

De keuze viel op PSM1000-zenders en draadloze UHF-R systemen om de draadloze verbindingen te verzorgen tussen de verschillende vaartuigen en de videopontons. Aart Heus (eigenaar Zendertechniek.nl legt uit: ”Deze combinatie, aangevuld met de Wireless Workbench 6 software, vormde de perfecte oplossing. We maakten gebruik van de mogelijkheid om audiosignalen via een point-to-point-verbinding te versturen van de P10T (PSM1000) naar de UR4D (UHF-R); dit zou met andere apparatuur niet zo gemakkelijk te realiseren zijn. En de netwerkfunctionaliteit maakte het voor mij mogelijk om alle apparatuur op afstand te monitoren en af te stellen. Dat bleek een zeer efficiënte manier om alle instellingen vóór de show nogmaals te controleren.”

Met de Axient Spectrum Manager scanden we alle frequenties en coördineerden we alle draadloze verbindingen. Dat was geen overbodige luxe omdat het optreden in het midden van Amsterdam plaatsvond, in de buurt van andere grootverbruikers van draadloze microfoons zoals het Koninklijk Theater Carré.

Resultaat

De viering werd bijgewoond door de koninklijke familie en live uitgezonden op de Nederlandse openbare omroep NPO1. De hele show verliep perfect en zonder storingen of onderbrekingen. Meer dan dertig Nederlandse artiesten traden op tijdens dit slotfeest. Dat waren onder andere: Kovacs, Jeroen van der Boom, André Hazes jr, Ellen ten Damme, Rowwen Hèze, Ruth Jacott en vele anderen.

 

Vergelijkbare Case Studies