Belgium

Over de Axient

De uitstekende intermodulatiedemping van Axient-zenders en -ontvangers... maakt het systeem ongevoelig voor storingen afkomstig van aangrenzende kanalen en van intermodulatieproducten. Bij het testen van ons systeem in deze kritieke omgeving, bleken we zelfs aan de randen van het opgegeven dekkingsgebied een signaalmarge van meer dan 25 dB te kunnen leveren dankzij een slimme antenne-opstelling.

Glenn Willems, accountmanager van Face, het audiobedrijf dat uitzendingen vanaf het circuit Spa Francorchamps verzorgt

Om bezoekers aan het racecircuit van Spa Francorchamps nog meer bij de actie te betrekken, doen reporters live verslag vanuit de pitstraat en de garages van de raceteams. De verslaggevers interviewen de rijders en hun teams met draadloze microfoons om interessante feitjes en inside information live met het publiek te delen. Nu gebruiken de raceteams zelf ook veel draadloze verbindingen, evenals de vele televisiezenders die verslag doen van de races op Spa Francorchamps, wat een bijzonder drukbezet RF-spectrum oplevert. Bovendien is het dekkingsgebied enkele honderden meters lang en zijn er veel staalconstructies in aanwezig. Dat stelt de meeste draadloze microfoonsystemen voor grote uitdagingen. In de praktijk gaat het gebruik van draadloze microfoons altijd wel gepaard met één of andere vorm van storing.

Face is het Belgische audiobedrijf dat de draadloze audioverbindingen op het racecircuit Spa Francorchamps verzorgt met het baanbrekende Axient-systeem van Shure, in combinatie met Wisycom-antennes voor de microfoons van de reportageteams

Volgens Glenn Willems, accountmanager bij Face, werkt het Axient-systeem al vanaf het eerste begin vlekkeloos op Spa Francorchamps. "De uitstekende intermodulatiedemping van de Axient-zenders en -ontvangers, gecombineerd met robuuste Wisycom-antenneversterkers, maakt het systeem ongevoelig voor storingen afkomstig van aangrenzende kanalen en van intermodulatieproducten. Bij het testen van ons systeem in deze kritieke omgeving, bleken we zelfs aan de randen van het opgegeven dekkingsgebied een signaalmarge van meer dan 25 dB te kunnen leveren dankzij een slimme antenne-opstelling. Daarnaast kun je ook gereserveerde frequenties in de Axient-systemen programmeren — zoals die van bepaalde televisie- en radiozenders — die vervolgens automatisch worden omzeild."